Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Papel’den ‘Yüz ile Ödeme’ dönemi

Papel, ‘Yüz ile Ödeme’ dönemini başlattığını duyurdu. Türkiye Petrolleri iş birliğiyle hayata geçirilen hizmetin, ilk aşamada istasyonlarda devreye alınacağı aktarıldı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Papel, ‘Yüz ile Ödeme’ teknolojisiyle dijital ödemelerde hız, güvenlik ve kişiselleştirilmiş deneyimi bir araya getirerek kullanıcı alışkanlıklarını yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, yüz tanıma ve dört haneli PIN doğrulamasıyla ödeme işlemlerini temassız, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Ödeme sırasında kullanıcıların yüz verisi cihaz kamerası üzerinden canlılık tespiti algoritmaları ile analiz ediliyor. Ham veri saklanmadan yalnızca şifrelenmiş biyometrik temsiller üzerinden doğrulama yapılıyor. Tüm süreç KVKK'ya uyumlu yürütülüyor ve ödeme adımı hibrit güvenlik modeliyle, yani yüz tanıma + PIN kombinasyonu ile tamamlanıyor. Böylece hem fiziksel hem bilgi temelli faktörleri bir araya getiren üst düzey bir koruma sağlanıyor.”

Papel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Seyhan İbrahim Yıldırım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’de bu özelliği hayata geçiren ilk elektronik para şirketi olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Kullanıcılarımız için güvenliği en üst noktada tutarken, ödeme deneyimini de kolay ve hızlı hale getiriyoruz. Yüz ile Ödeme yalnızca bir teknoloji entegrasyonu değil; kullanıcılarımızın günlük yaşamında güven ve pratikliği bir araya getiren yeni bir davranış biçimi.”

Papel, ‘bir bakışın yeter’ anlayışıyla sunduğu bu yeni özellikle dijital ödeme dünyasında güvenlik odaklı çözümleriyle öncü rolünü pekiştirmeyi hedefliyor.

 

 

Diğer Haberler

  1. Çocuklar, Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Kampüsü’nde patili dostlarla buluştu
  2. Fabcio, teknoloji ve kişisel bakım pazarında büyümesini sürdürüyor
  3. İyilikle Pişen Hayatlar’ın 11’inci durağı İstanbul oldu
  4. Petrol Ofisi’nden Dünya Kahve Günü’ne özel etkinlik
  5. Rosatom’un düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’nın 4’üncüsü yapıldı
  6. Hakkı Akdeniz, Diyarbakır’da ücretsiz 'pizza okulu' açtı
  7. 'Türkiye bugün uluslararası alanda daha güçlü’
  8. Şikayetvar: Dijital platform şikayetleri yüzde 115 arttı
  9. İzmir'de 'His Urla' projesinin lansmanı yapıldı
  10. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Suudi Arabistan'a gidiyor

© Copyright 2026

DHA