Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Şikayetvar: 'Dava ve icra dolandırıcılığında şikayetler yüzde 3 bin 150 arttı'

Türkiye genelinde ‘dava ve icra SMS dolandırıcılığı’ hakkındaki şikayet verilerini açıklandı. Şikayetvar’ın verilerine göre bu dolandırıcılık yöntemine dair şikayetler geçen yıla oranla yüzde 3 bin 150 artış kaydetti. Şikayetlerin ekim ayında yoğunlaştığı ve bir önceki aya göre de yüzde 864’lük bir artış yaşandığı görüldü.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

Platforma gelen şikayetler, dolandırıcıların genellikle hukuk bürosu veya resmi bir kurum adı altında hareket ettiğini gösterdi. Gönderilen mesajlarda ‘arabuluculuk dosyanızın son günü’ ya da ‘icra takibi başlatılacaktır’ gibi ifadelerle kişiler korkutuluyor, mesajlarda belirtilen bir telefon numarasını aramaları veya şüpheli bir linke tıklamaları isteniyor.

DOLANDIRICILARIN SIKÇA KULLANDIĞI YÖNTEMLER

Şikayetvar’dan yapılan açıklamaya göre, elde edilen verilerde dolandırıcıların sıkça kullandığı yöntemler şu şekilde sıralandı:

“Sahte hukuki tehditler: Mağdurlara icra takibi başlatılacağı veya dava dosyası açılacağı gibi korkutucu mesajlar gönderiliyor.

Gerçekçi görünümler: Mesajlar resmi bir dilde yazılıyor ve genellikle hukuk bürosu, avukat isimleri gibi detaylar eklenerek güvenilirlik sağlanıyor.

Hedef odaklı numara kullanımı: Belirli telefon numaralarıyla iletişim kurulması istenerek mağdurlar, çözüm yönünde adım atmış gibi görünmeleri için ikna ediliyor.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Platform SMS dolandırıcılığına karşı alınabilecek önlemleri de şöyle açıkladı:

“Mesajlara şüpheyle yaklaşın: Resmi kurumlar SMS yoluyla hassas bilgi istemez. Gelen mesajları dikkatle inceleyin. Resmi kurumlara danışın: Durumu kontrol etmek için e-devlet üzerinden veya ilgili kurumlarla doğrudan iletişime geçin.

Dolandırıcı mesajları engelleyin: Operatörünüze şikayet ederek numaraların engellenmesini sağlayın.

Hukuki yardım alın: Maddi kayıplar yaşandıysa, savcılıklara başvurarak yasal süreci başlatın.”

Platformdan ayrıca “Çevrenizde farkındalık yaratarak, dolandırıcıların mağduriyet yaratmasının önüne geçilmesine katkıda bulunabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

‘BAHİS VE PARA AKLAMA SUÇLARINDAN CEZA ALDIĞIMI İDDİA ETTİLER’

Platforma konuyla ilgili ulaşan şikayetler ise şu şekilde paylaşıldı:

“23.12.2024'te “Sn. Davalı, uzlaştırma ve arabuluculuk dosyanız tarafımıza iletilmiştir. Mağdur olmamak için arayınız” şeklinde bir mesaj aldım. E-devlet'te böyle bir kayıt yoktu. UYAP üzerinden kontrol ettim ve şikayetimi ilgili makamlara bildirdim.”

"Sn. Davalı evraklarınız tahkim merkezimize ulaşmıştır, mağdur olmamak için arayınız" mesajını aldım. Aradığımda hukuk bürosu olduğunu söyleyip, e-devlet şifresiyle giriş yapmamı ve ödeme yapmam gerektiğini söylediler. Bahis ve para aklama suçlarından ceza aldığımı iddia ettiler.”

“23.12.2024’te “Sn. Davalı evraklarınız tahkim merkezimize ulaşmıştır, mağdur olmamak için arayınız” mesajını aldım. Aradığımda yasadışı sitelere giriş gerekçesiyle 92 bin TL ceza ödemem gerektiği söylendi. E-devlet'te böyle bir kayıt yoktu, durumu makamlara ilettim.”

“Müvekkil firmamıza ait borcunuzu icra takibi başlatmadan faiz indirimi ile ödeme yapmak için arayınız” mesajı aldım. E-devlet ve UYAP kontrolümde böyle bir kayıt bulunmadı. Şüpheli olduğu için ilgili makamlara şikayet ettim.”

Diğer Haberler

  1. Tropikal konseptli termal & SPA tesisi Özcan Deniz ve Sıla konseriyle açıldı
  2. CarrefourSA’nın Hayalet Ağlar projesine The One Show’dan 3 ödül
  3. MEXC TR Onursal Danışmanı Vugar Usi: Türkiye dijital finans dönüşümünde stratejik bir konuma sahip
  4. Sarelle’ye Superior Taste Award’dan çifte ödül
  5. Sincan Belediyesi’nde 85 bin TL’lik promosyon anlaşması imzalandı
  6. Sakarya'daki Acarlar Longozu ve İl Ormanı Tabiat Parkı bayramda 24 bin ziyaretçi ağırladı
  7. BtcTurk | Kripto’dan ‘Kriptopara yapay zeka asistanı: Bloki’
  8. Dünya Kahvaltı Günü'nde sofraların başrolünde pratiklik var
  9. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yeni duble yol çalışmalarında üst yapı çalışmalarına başladı
  10. ‘Bayram ve yaz sezonu öncesinde tüketiciler serinleme ve depolama ürünlerini tercih etti’

© Copyright 2026

DHA