Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türk Bankacılık ve Fintech Sektörü’nün geleceği Avrupa’da ele alındı

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de ‘Türk Bankacılığı, Dijital Bankacılık ve Fintech Sektörü: Global Trendler ve Türkiye Perspektifi’ başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantıya hem Avrupa hem de Türkiye’den yoğun katılım gerçekleşti. CapitalTurk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork’un katkılarıyla Avrupa Parlementosu’nda düzenlenen organizasyonda, Türkiye’nin finans sektöründe son yıllarda gösterdiği güçlü performans ve bu alandaki dönüşüm süreçleri ele alındı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Türk bankacılık sektörünün sahip olduğu potansiyel ve gelecekteki yenilikçi strateji konularının ele alındığı organizasyona, Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı ve Avrupa Parlamentosu Romanya Parlamenteri Adrian-George Axinia, Avrupa Birliği Türkiye Parlamento Komisyonu Delegasyon Üyesi Claudiu-Richard Târziu ve ECR Grup Başkan Yardımcısı Gheorghe Piperea katıldı. BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Genel Müdürü Dr. Ozan Gülhan, toplantıda Türk finans sektörünün kazanımları, Türkiye’nin fintech alanındaki küresel hedefleri ve fintech üssü olma potansiyeli üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Gülhan konuşmasında, “Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Erkan Kork’un da vurguladığı gibi daha fazla istatistik bilimi kullanarak ve anlamlı verileri analiz ederek yapay zekâ alanına yatırım yapmalıyız. Bu, geleceğin finans anlayışıdır. Ülkemiz, fintech alanında büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli iyi değerlendirebilmeliyiz” dedi. Gülhan ayrıca, Türk bankacılık sektöründeki modern dönüşümün küresel bir perspektifle ele alınması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin son yıllarda kazandığı başarıları katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin, Türkiye’nin finans ve fintech sektörlerindeki güçlü potansiyelinin Avrupa’da daha geniş çapta tanınmasına katkı sağlaması ve Türk bankacılık sektörünün küresel arenadaki etkisini daha da güçlendirmesi hedefleniyor.

Diğer Haberler

  1. Marka ve hikaye tasarımcısı Köse: Hikayesi olmayan marka yoktur
  2. Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan reklam filmi lansmanı
  3. ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruz
  4. 'Türkiye İçin Yapay Zeka' etkinliği gerçekleştirildi
  5. Akkuyu NGS'nin 1’inci Güç Ünitesi’ne ait gaz yalıtımlı şalt tesisi işletmeye hazır
  6. ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ 16’ncı dönemini tamamladı
  7. Türk enerji sektöründe yeşil ve dijital becerilerin geliştirilmesi için yeni yol haritası
  8. CANiK ‘I AmChamPion Ödülleri’nde başarı elde etti
  9. Trendyol, 15 ülkede kasım kampanyalarını tamamladı
  10. Malatya Memleket Günleri, Maltepe’de kapılarını ziyaretçilerine açtı

© Copyright 2025

DHA