Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Turkcell'den deprem bölgesinde ‘E-birliktelik’ kampanyasına destek

Turkcell, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak için Ticaret Bakanlığı himayesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye E-ticaret Meclisi ve diğer paydaşlarının başlattığı, ‘Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (E-birliktelik)’ kampanyasında yer aldı. Turkcell, kampanya kapsamında pazar yeri platformu Pasaj’la depremzede esnaftan komisyon almama desteği, yardım kartı satışı ve gıda yardımı sunacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

 Turkcell, 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra yaraları sarmak ve yeniden kalkınmaya destek olmak amacıyla başlattığı Gönül Bağı Projeleri’nin yanı sıra farklı kampanyalarla da depremzede esnafın yanında olmayı sürdürdüğünü duyurdu. Turkcell, son olarak e-ticaret ekosisteminin önde gelen şirketlerinin üye olduğu TOBB Türkiye E-ticaret Meclisi’nin Ticaret Bakanlığı himayesinde başlattığı ‘E-birliktelik’ kampanyasına dahil oldu. 21 şirketin katıldığı kampanya kapsamında Turkcell, online pazaryeri platformu Pasaj’la depremzede esnafa 0 komisyon desteği, yardım kartı satışı ve gıda yardımı sunacak.

Turkcell, sadece deprem bölgesini kapsayan satıcılarla el ele vererek ticareti yeniden canlandırabilmek için Gönül Bağı Pasaj’ı projesini başlatmıştı. Bölgenin kendine has ürünlerinin satışa sunulduğu destek projesine Turkcell uygulamasından ve internet sitesinden ulaşılabiliyor.

7 BİN KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERİLDİ

Turkcell, şu ana kadar deprem bölgesine sunduğu destekler hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Turkcell, Türkiye Tek Yürek kampanyası kapsamında AFAD’a 3,5 milyar TL bağışta bulundu.

Afetzede vatandaşlar ve onların bölge dışında eğitim gören birinci derece yakınları için ‘İstihdam Seferberliği’ başlattı. Bugüne kadar 855 depremzede Turkcell grup şirketlerinde istihdam edildi.

Yazılım, yazılım test uzmanlığı, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satış ve pazarlama gibi konularda 7 bin kişiye mesleki eğitim verildi.

Küçük işletmeler ve girişimci kadınlar Paycell, Financell, Pasaj ve İşTurkcell tarafından desteklendi, Financell ile deprem bölgesindeki ticari işletmelerin güneş enerjisi projelerine kredi desteği sağlandı.

Turkcell, yakın zamanda açılışını gerçekleştirdiği Turkcell Global Bilgi Çağrı ve Eğitim Merkezi’nde ilk aşamada 50 kişiyi istihdam etmeye başladı, bu sayı uzaktan çalışan müşteri temsilcilerinin de eklenmesiyle 250’ye çıkacak.

Bölgede üstün zekalı çocukların eğitim aldığı dokuz ‘Zeka Gücü’ sınıfı ile huzurevlerinde iki ‘Dijital Bahar’ odası bulunuyor. Zeka Gücü sınıflarında öğrenciler yapay zeka, robotik kodlama ve uzay bilimleri gibi birçok alanda yeteneklerine göre eğitim alıyor. Dijital Bahar projesinde de huzurevi sakinleri dijital okur yazarlık ve cihaz kullanım eğitimleri alıyor.

Turkcell Akademi organizasyonuyla Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) kurduğu teknolojik eğitim sınıflarında da lise ve ortaokul öğrencileri bilgisayar oyunu yazmayı öğreniyor.”

Diğer Haberler

  1. Marka ve hikaye tasarımcısı Köse: Hikayesi olmayan marka yoktur
  2. Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan reklam filmi lansmanı
  3. ERKPA Başkanı Kalın: Afet odaklı stratejik veri merkezi kuruyoruz
  4. 'Türkiye İçin Yapay Zeka' etkinliği gerçekleştirildi
  5. Akkuyu NGS'nin 1’inci Güç Ünitesi’ne ait gaz yalıtımlı şalt tesisi işletmeye hazır
  6. ‘SAP Genç Profesyoneller Programı’ 16’ncı dönemini tamamladı
  7. Türk enerji sektöründe yeşil ve dijital becerilerin geliştirilmesi için yeni yol haritası
  8. CANiK ‘I AmChamPion Ödülleri’nde başarı elde etti
  9. Trendyol, 15 ülkede kasım kampanyalarını tamamladı
  10. Malatya Memleket Günleri, Maltepe’de kapılarını ziyaretçilerine açtı

© Copyright 2025

DHA