Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye’nin Canı Yanmasın programı kapsamında 'Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi' hayata geçiyor

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Garanti BBVA desteğiyle yürüttüğü Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı yararlanıcılarından Sivil Alan Hareket Ağı Derneği, ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’ni hayata geçiriyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Muğla'nın Ula ilçesinde yürütülecek Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi, bölgedeki 16 mahallede orman yangınlarına karşı hazırlıklı olma ve mahallelerin etkin müdahale kapasitelerinin artırılmasını hedefliyor. Çalışmalar kapsamında, afet risk yönetimi ve topluluk temelli müdahale konularında yerel halkın bilinçlendirilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi sağlanacak.

Projeyle, mahalle sakinleriyle birlikte tespit edilen noktalardan Dijital Risk Haritası oluşturularak OGM, Aydem ve Belediyeler gibi ilgili kurumların yangın sezonu öncesinde önleyici çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca olası bir yangın durumunda Dijital Kaynak Veritabanı kullanılarak, muhtarlar ve mahalle sakinleri koordine edilecek ve OGM personeliyle bilgi paylaşımında bulunulacak. Proje kapsamında ayrıca farkındalık, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilerek yüksek riskli günler boyunca mahalle sakinlerinin teyakkuz durumunda olması sağlanacak.

Orman yangını riskini azaltmak ve olası yangınlara karşı daha hazırlıklı olmak için Haziran 2022’de başlatılan Türkiye’nin Canı Yanmasın Destek Programı kapsamında, bugüne kadar 7 proje hayata geçirildi. ‘Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi’ ile birlikte proje sayısı 8’e yükseldi.

Diğer Haberler

  1. ŞOK Marketler, 100 ürününü geçen senenin fiyatlarıyla müşterilerine sunuyor
  2. Bilal Erdoğan, AK Parti'nin 'Kütüphane Sohbetleri'ne katıldı
  3. Lezita'dan Kahramanmaraş'ta piliç eti sektörüne yatırım
  4. Çukurova Bölgesi’nin önde gelen tekstil firmalarına ‘sürdürülebilirlik’ eğitimi
  5. Gebze Ticaret Odası’ndan Gazze'ye 2 TIR dolusu yardım malzemesi
  6. 'AOSB'yi yeniden Türkiye'nin zirvesine taşımak için yola çıktık'
  7. Anadolu Sigorta ve Trio Mobil’den iş birliği
  8. Konya Şeker’de kampanya sezonu sona erdi: 496 bin ton şeker üretildi
  9. Nakkaş Holding, grup şirketleri arasına HES Kablo’nun katıldığını duyurdu
  10. Yemeksepeti: Türkiye, Avrupa’nın en lezzetli ve hesaplı pizza rotası

© Copyright 2026

DHA