Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

'Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da' ile kültürel miras dijital vitrinde

Trendyol, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’nda kullanıcıların platform üzerinden müzelere ait koleksiyonları inceleyebileceğini duyurdu. ‘Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da’ projesi ile 180’i aşkın müze mağazasının ürünlerini dijital vitrine taşıyan platform, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına dair farkındalık yaratmayı hedefliyor.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

Geçmişin izlerini bugüne taşıyan müzelerin değerini hatırlatmak, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına dair farkındalık yaratmak amacıyla 18-24 Mayıs Müzeler Haftası, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Trendyol, hayata geçirdiği ‘Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da’ projesiyle onlarca müzenin Anadolu’nun zengin tarihinden ilham alan ürünlerini tek platformda sergileyerek, kültürel değerlerin korunmasına ve geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor.

Türkiye’nin dört bir yanındaki 180’i aşkın müze mağazasının ürünlerini dijital vitrine taşıyan Trendyol, müze mağazacılığının dijitalleşmesine katkı sağlamanın yanında Türkiye’nin kültürel zenginliğini de evlere taşıyor. Sergilenen koleksiyonlarda dekoratif objelerden sanat eseri replikalarına, geleneksel el işçiliğiyle üretilmiş takılardan kitap ve kırtasiye ürünlerine uzanan bin 600’ün üzerinde özgün parça yer alıyor. Proje kapsamında, Topkapı Sarayı, Göbeklitepe, Troya, Zeugma ve Efes gibi müzelerin ürünlerine ek olarak Atatürk Vakfı, Adatepe Zeytinyağı Müzesi, Müzedenal ve Anadolia’nın mağazaları da kullanıcılarla buluşuyor.

Trendyol web sitesi ya da mobil uygulamasındaki ‘Hizmetlerim’ bölümünde yer alan Pozitif Etki logosuna tıklayarak ‘Türkiye’nin Müzeleri Trendyol’da’ sayfasına ulaşabilir, Türkiye’nin dört bir yanındaki müzelere ait özel koleksiyonları keşfedebilirsiniz.

Diğer Haberler

  1. OYAK’ın 65’inci yılına özel koşu düzenlendi
  2. Kızılay yılın ilk 5 ayında 1,2 milyon ünite kan bağışı aldığını duyurdu
  3. Yemeksepeti’nden maç günlerine özel kampanya
  4. 'Züber Chocolate'ın stokları 24 saat içinde tükendi'
  5. İHH Ukrayna'ya 4 TIR insani yardım malzemesi gönderdi
  6. Kocaeli’de ‘Körfezray Metro Projesi’nin çalışmaları devam ediyor
  7. Teknosa’dan ‘Totem 2002’ projesi
  8. THY, 'Avrupa’nın En İyi Yiyecek & İçecek Hizmeti' ödülünü aldığını duyurdu
  9. Tera Yatırım’dan bireysel yatırımcı hamlesi
  10. PUDO ve Tamek’ten yeni iş birliği

© Copyright 2026

DHA