Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ULUSKON 2026 vizyonunu Afrika ile iş ağları üzerine kurduğunu duyurdu

ULUSKON, 2026 vizyonunu ‘kutlama’ odaklı bir program yerine; şehirden şehre yayılan ticaret diplomasisi girişimleri ve özellikle Afrika ile iş ağları üzerine kurduğunu açıkladı. Türkiye’nin üretim gücünü dünyaya açmayı hedefleyen yaklaşım, protokol ziyaretlerinin ötesine geçerek, sahada gerçek ticari sonuçlara ulaşmayı amaçlıyor.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Son yıllarda yapılan çalışmalarla, Ankara’dan Gaziantep’e, İzmir’den Mersin’e kadar birçok şehirde yerel üreticilerin, KOBİ’lerin ve girişimcilerin uluslararası pazarlarla buluşmasına zemin hazırladıklarını açıklayan ULUSKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, ULUSKON’un geliştirdiği ‘şehir merkezli diplomasi modeli’, büyük şehirlerle sınırlı kalmayan; Anadolu’nun her noktasını ticaret ağının aktörleri arasına dahil eden bir yapı oluşturdu” dedi.

Afrika kıtasının 2026 stratejisinde özel bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Atasoy, sağlık, gıda, tarım, enerji, lojistik ve hizmet sektörlerinde geliştirilen temasların, yalnızca iş görüşmeleriyle değil, uzun vadeli ortaklık modelleriyle ilerlediğini vurguladı. Atasoy, ULUSKON’un, Afrika’yı yalnızca bir pazar değil, karşılıklı fayda üreten bir iş ortağı olarak konumlandırdığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Türkiye’nin girişimcileri, KOBİ’leri ve üreticileri dünyanın her yerinde yer almak zorunda. Biz bu yolculukta protokolden çok sahadaki ihtiyacı dinleyen, yerel iş insanlarını masaya dahil eden bir diplomasi anlayışı benimsiyoruz. Afrika ile kurduğumuz ilişkiler de bu anlayışın en somut örneği.”

ULUSKON’un 2026 hedefleri arasında; şehirler arası ticaret ağlarının dijital ortama taşınması, kadın girişimcilere yönelik yeni programların geliştirilmesi, Afrika ülkelerinde eğitim ve iş eşleştirme platformlarının yaygınlaştırılmasının yer aldığını kaydeden Atasoy, hem Türk işletmeleri hem de iş birliği yapılan ülkelerdeki girişimciler için sürdürülebilir bir ekosistem oluşturulmasını planladıklarını söyledi.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Trendyolmilla'dan 2026 İlkbahar-Yaz koleksiyonu
  2. DeFacto'dan Dünya Uyku Günü'ne özel pijama koleksiyonu
  3. İş Bankası’ndan açık bankacılıkta yeni dönem: Tüm kartlar tek ekranda
  4. Teknosa 8 Mart’ı kadın çalışanlarıyla birlikte kutladı
  5. OMSAN'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel etkinlik
  6. TGS’den kadın çalışanlara 8 Mart'a özel hediye
  7. DeFacto, ‘Kadın Dostu Markalar Ödülü’ne layık görüldü
  8. Dolap: İkinci el satışlar her 10 kadından 4'ü için başlıca gelir kaynağı
  9. Innovance, 'Forbes Türkiye Girişim 2026 Listesi'nde ilk sırada yer aldı
  10. McDonald’s Türkiye’den kadın üreticilere destek

© Copyright 2026

DHA