Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yeşil Yatırım Holding'den Meta Mobilite Enerji'ye 10 milyon dolarlık yatırım

Yeşil Yatırım Holding A.Ş., enerji sektöründeki büyüme stratejisi doğrultusunda 1000 Yatırımlar Holding A.Ş.'nin yüzde 92 oranında bağlı ortaklığı olan Meta Mobilite Enerji A.Ş.'ye 10 milyon ABD doları tutarında yatırım yapma kararı aldığını duyurdu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Şirketten yapılan bilgilendirmede "Meta Mobilite, TOGG iştiraki Trugo'nun elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve işletimini üstleniyor. Gerçekleştirilecek sermaye artırımı sonucunda Yeşil Yatırım Holding, Meta Mobilite'nin yüzde 16,67 oranında payına sahip olacak" denildi.

Bugün imzalanan 'Pay Alım Satım ve Sermaye İştirak Sözleşmesi' ile taraflar yatırım sürecini resmen başlattığı aktarıldı. Şirket, gerekli yasal prosedürlerin kısa süre içinde tamamlanacağını bildirdi.

Yatırım kapsamında, Meta Mobilite'nin elektrikli araç şarj istasyonları ağı genişletilecek ve yenilenebilir enerji üretim projelerine kaynak sağlanması hedefleniyor. Yeşil Yatırım Holding, bu adımın enerji alanındaki stratejik büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını ve sürdürülebilir gelir artışını destekleyeceğini açıkladı.

Diğer Haberler

  1. Fizyoterapiye erişim sorunu yaşayanlar için XRVERY platformu geliştirildi
  2. Türk Kızılay’dan Dünya Gönüllüler Günü kapsamında açıklama
  3. TAV Havalimanları ve HAVAŞ’ta üst düzey atamalar
  4. Türk Hava Yolları ve DeFacto’dan iş birliği
  5. Oyun ve animasyon geliştirme merkezi Moscow Game Hub Moskova’da açıldı
  6. Egemen Bağış: Avrupa’nın Türkiye’ye olan ihtiyacı, Türkiye’nin AB’ye olan ihtiyacından çok daha fazla
  7. '81 İlde 81 Orman' projesi Muğla ile devam ediyor
  8. İstanbul Havalimanı’na ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi sertifikası
  9. Miles&Smiles Garanti BBVA Kredi Kartı 25’inci yaşını kutluyor
  10. Erkoyuncu, özel eğitim öğrencileriyle buluştu

© Copyright 2025

DHA