Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

20 yıl MHP'de olan Etimesgut, 'Behzat Ç' ile CHP'ye geçti

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Erdal Beşikçioğlu, ilçede 3'ü üst üste 4 dönem belediye başkanı olan MHP'li Enver Demirel'e karşı sandıktan birinci çıktı.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

Ankara’nın en büyük 5'inci ilçesi olan Etimesgut'ta 20 yıl belediye başkanlığı yapan MHP'li Enver Demirel'e karşı CHP, 'Behzat Ç' karakteriyle tanınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu aday gösterdi. Erdal Beşikçioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre sandıktan 1'inci çıktı. Beşikçioğlu, 202 bin 853 oy ile yüzde 56,58'lik oy oranına ulaştı.

MHP'nin adayı Enver Demirel ise 116 bin 954 oy alarak, yüzde 32,62'de kaldı ve yarışta 2'nci sırada yer aldı. 464 bin 643 seçmenin bulunduğu ilçede seçime katılım oranı yüzde 79,73 olarak gerçekleşti. Beşikçiooğlu, sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, "Teşekkürler Ankara" ifadelerini kullandı.

İlk kez 18 Nisan 1999 Mahalli İdareler Seçimlerinde Etimesgut Belediye Başkanlığı’na seçilen Demirel, 2004 seçiminde AK Parti adayına karşı kaybetti. 2009'da MHP'den tekrar seçilen Demirel, 2014 ve 2019 seçimini de kazanmıştı.

Diğer Haberler

  1. AK Parti, 25'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
  2. Bakan Kurum: Dirençli altyapı ve bina standartlarını yaygınlaştırmalıyız
  3. Bakan Bayraktar: Türkiye enerji kaynaklı cari açık meselesini kenara koyabilir
  4. Bakan Gürlek: Adaletin önünde zaman aşınır, hakikat aşınmaz
  5. MSB'den 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin açıklama: Çalışmalar başladı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul edecek
  7. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  8. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  9. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  10. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak

© Copyright 2026

DHA