Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Çelik: Özgür Özel, CHP'nin safına 'dış vesayet' arayışını yazmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhuriyet, demokrasi, anayasa ve Meclis bizim safımıza yazılır. Sayın Özgür Özel ise CHP’nin safına sokak barbarlığı, Yassıada zihniyeti ve dış vesayet arayışını yazmıştır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

AK Parti'li Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel 'siyasi tarih' bilmediği için 'siyasi tarif' konusunda da tam bir yeteneksizlik sergiliyor. Sayın Özgür Özel’in kendi partisinin siyasi çizgisini demokrat olarak nitelendirmesi, yalan siyasetinin bile sınırlarını zorlayan bir açıklama olmuş. Çok partili hayata geçtiğimizden beri CHP’yi en iyi tanımlayan ifade 'Yassıada zihniyeti'dir. Sayın Özgür Özel’in kendi siyasi çizgilerini 'Meclis' ve 'anayasa' yanlısı göstermesi ise açık bir siyasi çarpıtmadır. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi temelinde demokrasi mücadelesi verirken, demokrasi karşıtı tüm girişimlerin 'siyasi karargahı' CHP genel merkeziydi. Sayın Özgür Özel ise 'iç vesayetçiliğin markası' olan CHP genel merkezini daha da öteye taşıyarak dış vesayet arayışının odağı yaptı. Yabancı devletlerin CHP’ye neden sahip çıkmadığından şikayet eden ilk CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel oldu. Böylece Yassıada zihniyetine bir de 'dış vesayet davetiyesi' eklemiş oldu. 'Safları netleştirelim' çağrısı iyi bir çağrı; ama zaten her şey net. Cumhuriyet, demokrasi, anayasa ve Meclis bizim safımıza yazılır. Sayın Özgür Özel ise CHP’nin safına sokak barbarlığı, Yassıada zihniyeti ve dış vesayet arayışını yazmıştır" ifadelerini kullandı.

''ÖZEL’İN ‘KAHVE İÇİLEN’ VE ‘KİTAP SATILAN’ YERLERİ HEDEF GÖSTEREN TAVRI SİYASİ YOBAZLIKTIR''

Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel’in bir haftalık kötü ve zararlı performansı tam bir sorumsuzluk ve kontrolsüzlüktür. Sn Özgür Özel’in sorumsuzluktan sağduyuya, kontrolsüzlükten siyaset adamı ciddiyetine dönmesi en önce kendisi için acil hale gelmiştir. Sn Özgür Özel’in milli firmaları, ‘kahve içilen’ ve ‘kitap satılan’ yerleri hedef gösteren tavrı ‘siyasi yobazlık’tır. Bu yüzden bu mekanlara fiziki saldırılar oluyor. Özgür Özel’in siyasi fanatizmi, kitap ve kahve mekanlarında oturan aileleri, kadınları, gençleri ve çocukları provokatörlerin hedefi haline getirdi. Özgür Özel’in sorumsuzluğu bu mekanların provokatör şiddetin hedefi haline gelmesine yol açtı. Kuşkusuz şiddete başvuranların barbarlığı hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Kitap ve kahve mekanlarını hedef alan açıklamalar siyasi yobazlıktan başka bir şey değildir. Özgür Özel sorumsuz açıklamalarını düzeltmezse, kitap satılan ve kahve içilen yerlere yapılan saldırıların kışkırtıcısı olarak kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Trafik kazasında inceleme yapan polis memuru, otomobilin çarpması sonucu şehit oldu
  2. Ticaret Bakanlığı'ndan 'Made in Türkiye' ibareli ve Ratko Mladic baskılı çorap görseline suç duyurusu
  3. Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile şarkı söyleyen öğrencileri kabul etti
  4. CHP İstanbul İl Kongresi'ne ilişkin tedbir kararı kaldırıldı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Valisi Canbolat'ı kabul etti
  6. Bakan Güler, FAO Genel Direktörlüğüne aday gösterilen Mehdi Eker ile bir araya geldi
  7. Bakan Bayraktar: 8 milyon hanenin ihtiyacını kendi gazımızla sağlamış olacağız
  8. AK Parti'li Usta: 'Terörsüz Türkiye', Türkiye’nin en önemli süreçlerinden
  9. Bakan Göktaş: Kadınların yapay zeka alanında yetkinleşmesini destekleyeceğiz
  10. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Öcalan'a komisyonda bir görev verilecektir

© Copyright 2026

DHA