Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Ceylan: Fahri çevre müfettişliği kurulmalı

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Çevre kirliliğinin önüne geçmek için fahri çevre müfettişliği kurulmalı. Fahri çevre müfettişleri ile doğaya ve çevreye çöp bırakanlar hakkında işlem yapılarak, önemli bir caydırıcı görev yapılmış olacaktır" dedi.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)-

AK Parti'li Ceylan, TBMM'de 'Doğa çöplük değildir' konulu basın toplantısı düzenledi. Ceylan, çevre kirliliğine dikkat çekmek için Ankara'da çektiği fotoğrafları gazetecilere göstererek, "Doğada ciddi bir çöp sorunuyla karşı karşıyayız. Ülkemiz doğası adeta bir çöplüğe dönüştü. Doğada, yol kenarında, açık alanda; onlarca yıl kaybolmayacak başta cam şişe olmak üzere plastik, metal, araç lastikleri, poşet, kağıt ve pil gibi onlarca çeşit atık maddeye rastlayabiliriz. Sanki buralara atılan çöpleri toplayacak kuruluş veya kişiler varmış gibi birçok bilinçsiz kişi çöplerini, sigara izmaritlerini, ambalaj atıklarını pervasızca ve sorumsuzca doğaya atmaktadır" dedi.

'GEREKLİ CEZAYI VERMELİYİZ'

Doğada piknik yapan birçok sorumsuz kişinin, çöplerini olduğu gibi bırakarak doğayı kirlettiğini söyleyen Ceylan, "Birçok kişi arabada seyir halinde giderken çöpünü, atığını, sigara izmaritini çok rahatlıkla yola atabilmektedir. Hepimize ait olan doğamızı korumak ve kirletmemek başlıca görevimiz olmalıdır. Doğamızı ve çevremizi kirleten bu sorumsuz kişileri eğitmeli, bilinçlendirmeli, uyarmalı ve gerekli cezayı vermeliyiz" diye konuştu.

Doğaya ve çevreye bilinçsizce bırakılan, atılan çöp sorununu çözmek için fahri çevre müfettişliği uygulamasına geçmek gerektiğine vurgulayan Ceylan, "Doğa dostlarından oluşacak fahri çevre müfettişleri ile doğaya ve çevreye çöp bırakanlar hakkında işlem yapılarak, önemli bir caydırıcı görev yapılmış olacaktır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
  2. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  3. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  4. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  6. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  7. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi
  8. AK Partili Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor
  10. Bakan Göktaş: Yerinde yaşlanmayı önceleyen hizmetlerimizi sürdüreceğiz

© Copyright 2026

DHA