Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Sırakaya: Türkiye, ulusal güvenliği tehdit edecek bir vurgunla tanışmıştır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasına ilişkin, "Türkiye bu yolsuzluk soruşturmasıyla birlikte belki de ilk defa ulusal güvenliğimizi tehdit edecek çok tehlikeli akılalmaz bir vurgun-soygunla da tanışmıştır. Nedir bu vurgun? Kişisel veri vurgunu” dedi.

ABONE OL
Aybala MELEK/ANKARA, (DHA)

AK Parti'li Zafer Sırakaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasının ardından başlayan protestolarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Sırakaya, "Bir şahsın gözaltına alınması, tutuklanması onun suçlu olduğunun kanıtı ya da göstergesi değildir. Hakkındaki suçlamalarla ilgili henüz bir mahkûmiyet kararı olmayan bir isim için başta büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm sokakların provoke edilmesi akıl, mantık ve eşyanın tabiatına aykırıdır. Adalete olan güvenimiz sorgulanamaz ve bize göre suçu ispatlanana kadar herkes masumdur. Bu anlayışla ortada 16 milyon İstanbullu vatandaşımızı, dolaylı olmak üzere necip milletimizi ilgilendiren 'çıkar amaçlı bir suç örgütü' iddialarını yakından takip ediyor, kitlelerin ve CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızın hassasiyetlerini düşünerek kamuoyunu doğru bilgilendirme çabası güdüyoruz. Henüz mahkemesi bile başlamayan suç örgütü ve failleri ile ilgili manipülatif ifadeler toplumun huzurunu kaçırmaktadır" dedi.

'KİŞİSEL VERİ VURGUNU'

Kamuoyunda söz konusu soruşturmanın gizli tanık ifadelerine dayandırıldığı söyleminin haksız olduğuna ifade eden Sırakaya, "Bu algıyı oluşturanların milletimizden gizledikleri şey, soruşturma dosyasında sadece gizli tanık iddiaları değil, iddiaların maddi karşılığı ve bu maddi karşılıkların somut delillere dönüştürülmüş halinin olduğudur. Soruşturmanın, sadece gizli tanık ifadelerine dayandırılmadığı toplamda 25’i bulan tanıklardan yalnızca birkaçının gizli tanık niteliğinde olduğu ve tanıkların tamamına yakınının İBB çalışanları veya bu kimselerle yakın ilişki içerisindeki kişiler oldukları anlaşılmıştır. Soruşturmanın, MASAK raporları, teknik takip ve baz karşılaştırmaları, İçişleri Bakanlığı tevdi raporu ile toplamda 25 tanığın ifadeleri gibi bir dizi delillerle ortaya konulduğu açık kaynaklarda açıkça ifade edilmektedir. Türkiye bu yolsuzluk soruşturmasıyla birlikte belki de ilk defa ulusal güvenliğimizi tehdit edecek çok tehlikeli akılalmaz bir vurgun-soygunla da tanışmıştır. Nedir bu vurgun? Kişisel veri vurgunu. İBB Başkanı ve üst düzey yöneticilerinin 16 milyon İstanbullu vatandaşımızın kişisel verilerini hukuka aykırı şekilde ele geçirdiği, KVKK’ya aykırı olarak kullandığı, yaydığı hatta sattığı savcılık makamının iddiaları arasındadır. 16 milyon İstanbullunun kişisel verilerinin satılması bile başlı başına bir skandal ve suçtur. Bu arada soruşturma kapsamındaki hedef şahıslardan 9’unun oldukça profesyonel ve sofistike yöntemlerle yardım alarak kaçırıldıklarının tespit edilmesi de oldukça manidardır. İBB ve iştiraklerine yönelik yolsuzluk soruşturmasında çıkar amaçlı bir organize suç örgütünün varlığı ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kolluk güçleri ve adalet sistemiyle bu tür suçlarla mücadele konusunda rüştünü ispatlamıştır" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. CHP Genel Başkanı Özel: İmam Ali bin Ebu Talib Camii’ne yönelik bombalı saldırıyı lanetliyoruz
  2. Dışişleri Bakanlığı: Yemen Cumhuriyeti’nde son dönemde vuku bulan gelişmeler endişe vericidir
  3. İletişim Başkanı Duran: İsrail’in açıklaması uluslararası hukukun açık ihlali niteliğindedir
  4. Bakan Fidan, Mısırlı, Suudi ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla görüştü
  5. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli: İsrail’in bu adımı, Somali’nin iç işlerine açık bir müdahale niteliği taşımaktadır
  6. Bakan Tunç: “Trafikte yol kesmenin ceza kanunumuzda müstakil bir suç haline getirilmesi sağlanmış oldu”
  7. AK Parti'li Acar: Teşkilat mensuplarımızın medyada daha aktif olmalarına ilişkin beklentileri karşılamak tabii olandır
  8. Emine Erdoğan 'Kalanlar' Filistin Sergisi'nin açılışında konuştu
  9. İletişim Başkanı Duran, Suriye'deki terör saldırısını kınadı
  10. AK Parti'li Çelik: Kardeş Suriye'de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyoruz

© Copyright 2025

DHA