Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

AK Parti'li Zorlu: Türkiye’de, sözüne, duruşuna itibar ve güven duyulan bir lider var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, “Türkiye'de çok şükür büyük bir gururla ifade edebiliyoruz ki artık dünyada sözü dinlenen, ara buluculuk rolüyle farklı coğrafyalarda aranan, sözüne, duruşuna itibar ve güven duyulan bir lider var. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

ABONE OL
Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Sivas'a geldi. Kentteki bir restoranda basın mensupları ve partisinin il teşkilatı ile bir araya gelen Zorlu'ya AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, İstanbul milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Derya Ayaydın, Yücel Arzen Hacıoğulları ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi eşlik etti.

'TÜRKİYE, BÖLGESİNDE FARKLILIĞINI ORTAYA KOYMAYA DEVAM EDİYOR'

Burada konuşan Zorlu, Türkiye Yüzyılı Projesi'nin siyaset üstü bir vizyon ve inşa projesi olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi dört bir yanında hiçbir ayrım gözetmeksizin kuzeyden güneye, doğudan batıya, birlik ve huzuru sağlama hedefi taşıyan Türkiye Yüzyılı Projesi üç temel kolon üzerinde inşa edilecektir. Birincisi, güçlü devletin tahkim edilmesidir. Bugün çok şükür savunma sanayindeki millilik ve yerlilik oranımızı yüzde 20'li seviyelerden yüzde 80'nin üzerine çıkaran ciddi bir gelişme yaşandı. Dünyanın bu kadar zor ve krizlerle yüzleşirken savaşlar, jeopolitik kırılmalar yaşanırken tam merkezinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nden söz ediyoruz ve ciddi bir süredir tüm bu kaoslara rağmen ülkemiz güvenli liman olma özelliğiyle bölgesinde farklılığını ortaya koymaya devam ediyor. İşte bugün bu duruş gerçekleşebiliyorsa Cumhurbaşkanımızın karalı iradesiyle milli ve yerli savunma sanayi hamlemizin geldiği noktadan çok büyük bir rüzgar ve güç aldığımız tartışmasızdır. Çünkü Türkiye bunu başarıların yanı sıra caydırıcılık gücüyle de yeni bir örnek modeli bölgesinde inşa etmiştir. İmzalanan Mekke Savunma Anlaşması bu duruşumuzun bölgemize de nasıl bir kabul gördüğünü ortaya net bir şekilde koymaktadır. Elbette güçlü devlet anlayışımızın tartışmasız, kadim kültürümüzün, tarihimizin bize yüklediği sorumluluk güçlü bir liderlikle yüzyılımızı inşa edebilmektir. Türkiye'de çok şükür büyük bir gururla ifade edebiliyoruz ki artık dünyada sözü dinlenen, ara buluculuk rolüyle farklı coğrafyalarda aranan, sözüne, duruşuna itibar ve güven duyulan bir lider var. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

‘BÖLÜNEREK ÇOĞALACAKLARINI SANIYORLAR’

AK Parti'nin sadece Türkiye Yüzyılı'nın inşası ile ilgilendiğini belirten Zorlu, “Ana muhalefet şimdi kendi içinden yeni bir muhalefet daha çıkardı. Bölünerek çoğalacaklarını sanıyorlar. Elbette biz kendi işimize yolumuza bakıyoruz. Bahsettiğim bu yüzyılın inşasıyla ilgileniyoruz. Bu Türk siyasetinin genel seyri ve geleceğimiz açısından da çok önemlidir. Bir siyasal vakum içerisinde bu vakumda kendisini kaybetmek üzere olan bir muhalefet anlayışı. Yani üç tane önemli birçok olayla karşımıza geliyorlar. Provokasyon, manipülasyon ve dezenformasyon diyorum. İletişim Başkanlığımız gün aşırı bu sistemin ürettiği yalanlarla iftiralarla mücadele etmeye çalışıyor. Oysa biz biraz önce belirttiğim güçlü liderliğin altında istihdamı, ihracatı, üretimi önceleyen bir gelecek planlamasını inşa ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Sarıgül: Yeni Parti üyeliğimin askıya alınması için müracaat edeceğim
  2. Kurtulmuş: Dünya gündeminde etkisi olmayan Türk medyasının güçlü Türkiye hedefine katkı sunmayacağı aşikar
  3. Dışişleri Bakanlığı: Ege ve Doğu Akdeniz'deki görüşlerimizde değişiklik yok
  4. Bakan Çiftçi: Siber vatanımızı kararlılıkla koruyacağız
  5. Küçükçekmece, Bakırköy ve Çatalca belediye başkanları Yeni Parti’ye katıldı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
  7. Cevdet Yılmaz: 170 milyar dolara yakın rezervimiz var
  8. DMM'den tutuklu Hasan Mutlu ile ilgili iddialara yalanlama
  9. Bakan Çiftçi, 17 mülki idare amirine başarı belgesi verdi
  10. Bakan Fidan, Genç Diplomasi Derneği mensuplarını kabul etti

© Copyright 2026

DHA