Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul, Türkiye'ye geliyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul, yarın Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Türkiye'ye gelecek olan Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir araya gelecek. Bakan Fidan'ın Alman mevkidaşıyla gerçekleştireceği görüşmelerde; Türkiye-Almanya ilişkilerine, iki ülke arasındaki üst düzey istişare ve diyalog mekanizmalarının önemine vurgu yapması bekleniyor. Gelişen ikili ekonomik ve ticari ilişkilerden duyulan memnuniyeti ifade edecek olan Fidan'ın, Türkiye-Almanya Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK/JETCO) toplantısı ve 'Enerji ve Maden Forumu'nun önümüzdeki dönemde düzenlenmesinin ekonomik ve ticari ilişkilere ivme kazandıracağını vurgulaması öngörülüyor.

Bakan Fidan'ın, Türkiye'nin Almanya ile enerji iş birliğini stratejik bir yaklaşımla geliştirme iradesini ortaya koyması, Türkiye-AB ilişkilerinin gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerini paylaşması, Türkiye'nin, Avrupa'da oluşturulacak güvenlik stratejilerinin NATO şemsiyesi altında eş güdüm halinde yürütülmesine verdiği önemi vurgulaması öngörülüyor.

GAZZE GÜNDEME ALINACAK

Savunma sanayi alanındaki ikili ortak çalışma konularına ve AB'nin SAFE mekanizması kapsamındaki olası iş birliği imkanlarına değinmesi öngörülen Fidan'ın, Türkiye'nin, Almanya'daki Türk toplumunun huzur ve refahına atfettiği önemi vurgulaması, Orta Doğu, Ukrayna ve Suriye meseleleri başta olmak üzere bölgesel ve küresel sınamalar hakkında Türkiye'nin tutumunu aktarması da bekleniyor. Ayrıca Türkiye'nin Gazze'de varılan ateşkes anlaşmasının tüm aşamalarını yakından takip ettiğini ve anlaşmanın eksiksiz şekilde uygulanmasını beklediğini ifade etmesi, ateşkes anlaşmasıyla yakalanan olumlu ivmenin Filistin meselesinin adil ve kalıcı çözümü için hizmet etmesi gerektiğini vurgulaması, Gazze'ye insani yardımların hızlı ve kesintisiz biçimde ulaştırılması gerektiğini belirtmesi bekleniyor.

Öte yandan Bakan Wadephul'un yapacağı ziyaretin ardından Almanya Şansölyesi Friedrich Merz'in de önümüzdeki dönemde Türkiye'yi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

 

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı: Üre cinsi eşya için gümrük vergileri sıfırlanmıştır
  2. Bakan Tekin ve Bakan Çiftçi, cinayete kurban giden Fatma Nur öğretmenin ailesine taziyede bulundu
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü
  4. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Fahrettin Altun atandı
  5. AK Parti'li Zengin: Hukuk ayaklar altında olan bir dünya görüyoruz
  6. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı ile telefonda görüştü
  7. Bakan Işıkhan: Türkiye, kadın işgücüne katılımı en fazla artıran ülke oldu
  8. Bakan Gürlek: Dijital mecralarda yürütülen dezenformasyon faaliyetleri yakından takip edilmektedir
  9. MHP’li Topsakal: Güvenlik olmadan paranın kıymeti yoktur
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet himayesindeki çocuklarla iftarda buluştu

© Copyright 2026

DHA