Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: İHA konusu hassas ve kritik

Anahtar Parti Sözcüsü Fuat Geçen, “Hava sahamızda, birkaç tane İHA'nın farklı kentlerimizin sahasına düştüğü, bazen müdahaleyle düşürüldüğü konusunda bilgiler var. Çok hassas ve kritik bir konu. Hava savunmamızla alakalı ilgili kurumların buna kafa yorduklarını düşünüyorum. Eğer gerçekten güvenlik zafiyeti var ise bunun tedbirlerini alması konusunda ciddi bir çalışma gerekecek” dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Anahtar Parti Sözcüsü Fuat Geçen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu. Geçen, “Biz bir siyasi kadroyuz. Türkiye'nin tamamını ilgilendiren, varlık sebebini sorgulayan, kuruluş felsefesinin mevzu edileceği bir ortamın oluştuğu bir süreçte Anahtar Parti, itirazlarını en ileri boyutta dile getirmiştir, getirmeye devam edecektir. Önce 'Terörsüz Türkiye istemiyorsunuz' ile baskılama, şimdiki raporda da biraz daha bu eleştiriyi ileriye taşıyarak 'provoke ediyorsunuz', 'sabote ediyorsunuz' gibi ön alıcı ve pasifize edici telkin ve tavsiyeler, Anahtar Parti'yi asla yolundan döndürmez. Biz, terörsüz Türkiye'yi, PKK'nın dışında hiçbir Türk vatandaşının 'terörsüz Türkiye olmasın' diyeceğine inanmayan bir kadroyuz. Elbette terörsüz Türkiye'yi istiyoruz; fakat bunun karşılığı yürütülen süreçteki muhataplıklar ve gelinen noktadaki azgınlıklara baktığımız zaman doğru eleştiri yönettiğimizi, uyarıcı eleştiri yönettiğimizi anlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen, “Hava sahamızda, birkaç tane İHA'nın farklı kentlerimizin sahasına düştüğü, bazen müdahaleyle düşürüldüğü konusunda bilgiler var. Çok hassas ve kritik bir konu. Hava savunmamızla alakalı ilgili kurumların buna kafa yorduklarını düşünüyorum. Eğer gerçekten güvenlik zafiyeti var ise bunun tedbirlerini alması konusunda ciddi bir çalışma gerekecek. Umarım ki bu boyutta bir şey değildir. Fakat resmî açıklamaları bekleyip; kamuoyunda veya yaygın basındaki dezenformasyonlarla, bu kadar ülkemizin önemli bir meselesini de açıkçası değerlendirmenin çok doğru olmayacağını düşünüyorum” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Güler Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ı askeri törenle karşıladı
  2. Ömer Bolat: Amacımız, Türkiye'nin Çin pazarında daha fazla görünür olması
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ile bir araya geldi
  4. Özgür Özel: Sandık istiyoruz, erken seçim istiyoruz
  5. Bakan Güler, Özdemir Bayraktar anısına hazırlanan belgeselin gösterimine katıldı
  6. Bakan Tekin: Ramazan ayıyla ilgili çok yoğun bir etkinlik başlatacağız
  7. Bakan Tunç: IBAN kullandırılmaz, dolandırıcılığa maruz kalacağınızı düşünmeniz gerekir
  8. AK Parti'li Acar'dan, Özgür Özel'e tepki
  9. Bakan Işıkhan: İşverenlerin SGK borçlarını tecil etmeleri için gereken yüzde 10 peşinatı kaldırdık
  10. Bakan Uraloğlu: İstanbul'un kuzeyindeki yaz turizmi faaliyetleri daha da canlanacak

© Copyright 2026

DHA