Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Anka-3 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Anka-3 insansız savaş uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Anka-3 insansız savaş uçağı, bugün sabah saatlerinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Tasarım, yapısal ve alt sistem iyileştirmelerinin ardından gökyüzüyle buluşan Anka-3, düşük radar görünürlüğü, yüksek hız ve yüksek taşıma kapasitesi gibi birçok avantaja sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağımız Anka III, bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İnşallah uçağımız, sahip olduğu gelişmiş teknolojilerle, tasarımıyla ve özellikleriyle ülkemizin savunmasına çok güçlü bir katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de "Anka III gökyüzüyle buluştu. 1 saat 10 dakika havada kalan Anka III, test boyunca 8 bin ft. irtifaya çıkarak ilk uçuş testini başarıyla gerçekleştirdi.

Bu süreçte yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunar, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.


Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
  2. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  3. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  4. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  6. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  7. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi
  8. AK Partili Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor
  10. Bakan Göktaş: Yerinde yaşlanmayı önceleyen hizmetlerimizi sürdüreceğiz

© Copyright 2026

DHA