Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Akar: Beklentimiz, Kıbrıs meselesi hakkında objektif ve tarafsız olmaları

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Üçüncü taraflardan beklentimiz Kıbrıs meselesi hakkında objektif, tarafsız olmaları, stratejik körlüğü bırakmaları, olaylara eşit bir anlayışla yaklaşmaları ve Kıbrıs Türkü'nün hakkını, hukukunu teslim etmeleridir" dedi.

ABONE OL
Burak TEKİN/ ANKARA, (DHA)-

Bakan Akar, Gazi Orduevi'nde düzenlenen KKTC Silahlı Kuvvetler Günü Resepsiyonu'na katıldı. Bakan Akar'a, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra da eşlik etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Mücahitler Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Bakan Akar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar garantörlük görevini eksiksiz şekilde yerine getirdiğini, bundan sonra da getirmeye devam edeceğini belirterek, "KKTC ile yaptığımız çalışmalarda, bugüne kadar ortaya koyduğumuz bütün çözüm önerilerine herhangi bir şekilde karşılık bulamadık. Bütün çözüm önerilerimizi, ortaya konulan bütün çözüm yollarını Rumlar uzlaşmaz tutum ve statükocu bir tavırla, kendilerini ayrıştırıp oradaki Türk nüfusunu farklılaştırarak çözümün mümkün olmaması için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiler. Kıbrıs Rumları gerçekleri, oradaki Türk varlığını görmeli, Türk varlığının egemenliğini ve bağımsızlığını tanımalıdır. Onların da güven ve refah içinde yaşama hakkını kabul etmelidir. Özellikle üçüncü taraflardan beklentimiz Kıbrıs meselesi hakkında objektif, tarafsız olmaları, stratejik körlüğü bırakmaları, olaylara eşit bir anlayışla yaklaşmaları ve Kıbrıs Türkü'nün hakkını, hukukunu teslim etmeleridir" dedi.

'TÜRKİYE, KIBRISLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR'

Türkiye'nin, anlaşmalar doğrultusunda Kıbrıslı kardeşlerinin güvenliği için yapması gerekenleri yapmaya devam edeceğini ifade eden Bakan Akar, Ege'de, Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta ne Türkiye'nin ne de KKTC'nin haklarının çiğnenmesine izin vermediklerini söyledi. Akar, "Bizim 'görüşme ve diyalog' ifadelerimizi kimse zafiyet olarak algılamasın, 'haklarımızı çiğnetmeyeceğiz' ifademizi de bir tehdit olarak görmesin. Bunu da herkes böyle algılasın. Türkiye, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davalarında daima yanlarında olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Milli mücadele madalyalarının hak sahiplerine takdim edildiği törenin sonunda, Bakan Akar ve Bakan Altuğra ile TSK komuta kademesi tarafından kutlama pastası kesildi.

Diğer Haberler

  1. CHP'li Emir: Adalet Bakanı, hakim ve savcıların amiri değildir
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eninde sonunda menzile vasıl olacağız
  3. Bakan Uraloğlu’ndan savaş nedeniyle bölgedeki uçuşlara ilişkin açıklama
  4. DEM Parti heyeti, yarın İmralı'ya gidecek
  5. Toprak koruma ve arazi kullanımına ilişkin düzenlemeleri içeren teklif, komisyonda
  6. Bakan Kacır: Otomotiv ihracatımız 41,5 milyar dolarla rekor tazeledi
  7. Genel Kurul’da ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı
  8. Bakan Fidan: Türkiye'nin dış politikası devlet aklıyla ve stratejik öngörüyle şekillenmektedir
  9. İçişleri Bakanı Çiftçi, Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemede bulundu
  10. Bakan Fidan, İranlı ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA