Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bak: Rize'nin derelerini gözlerim gibi mavi yapmamız lazım

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Rize'nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım. Rize'nin yaylalarını yemyeşil yapmamız; yani çevreyi korumamız lazım. Derelere çöp atmamamız, Rize'nin etrafını temizlememiz lazım" dedi.

ABONE OL
Mikail KARAMAN/ANKARA, (DHA)-

Bakan Osman Aşkın Bak, Başkent Millet Bahçesi'nde 'Ankara Rize Günleri' etkinliğinin açılışına katıldı. Programda, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Başkanı Muammer Bostan ve siyasi parti temsilcileri yer aldı. Bak, etkinlik kapsamında düzenlenen 'Atığı getir, çayı al' projesini taktir ettiğini belirtti. Rize'nin turizm ile büyümeye devam edeceğini söyleyen Bak, "Rize'nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım. Rize'nin yaylalarını yemyeşil yapmamız; yani çevreyi korumamız lazım. Derelere çöp atmamamız, Rize'nin etrafını temizlememiz lazım. O yaylalara sahip çıkmamız lazım. Onun için de eğitim, sevmek, doğayı bilmek ve o toprakları coşkuyla sevmek lazım. Biliyorsunuz Çay Çarşısı'yla, merkezde yapılan kentsel dönüşümüyle, şehir hastanesiyle, lojistik merkeziyle ve her yönüyle büyüyen gelişen bir Rize var. Bunun yanında bu sene Rizespor'umuz da iyi gidiyor. Ona da bir alkış gönderelim. Rizespor'a başarılar diliyoruz, 'Yolu açık olsun' diyoruz. Sizleri de bu vesileyle maçlara bekliyoruz. Bunun yanında Rize çok güzel, herkes komşusunu alsın gelsin" diye konuştu.

Bakan Bak, geleneksel çay makasıyla gerçekleşen kurdele kesimi sonrası çay bardağı temalı pasta kesti. Düzenlenen halk oyunlarını izleyen Bak, stantlarda sergilenen yöresel ürünleri inceledikten sonra alandan ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar (CANLI)
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, 81 ilden gençlerle bir araya geldi
  4. Bakan Tunç'tan 'Kobani davası' açıklaması: İstinaf ve temyiz süreçleri var, bunları bekleyeceğiz
  5. TÜİK: Nisanda 75 bin 569 konut satıldı
  6. Bakan Tekin, Gürcistan Eğitim Bakanı Amilakhvari ile görüştü
  7. Bakan Bolat, Gürcistan Ekonomi Bakanı Davitashvili ile görüştü
  8. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Filistin Büyükelçisi Mustafa ile görüştü
  9. Kamuoyunda 'kripto yasası' olarak bilinen 'Sermaye Piyasası Kanunda Değişiklik Teklifi', TBMM'de
  10. TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani davası' protestosu

© Copyright 2024

DHA