Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bayraktar: Muafiyet verilmezse hedef Rusya değil, Türkiye demektir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ABD'nin Rusya'nın uluslararası finans sistemini kullanmasını engellemek amacıyla Gazprombank'a uyguladığı yaptırımların Türkiye'yi de etkileyeceğini belirterek, "Türkiye'ye muafiyet verilmezse hedef Rusya değil, Türkiye demektir" dedi.

ABONE OL
Gizem ÇORLU/ANKARA, (DHA)

Bakan Bayraktar, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bayraktar, bir gazetecinin, 'ABD'nin, Rus enerji şirketi Gazprom'a yönelik uyguladığı yaptırım Türkiye'yi etkiler mi?' sorusuna, "Etkiler tabii. Para ödeyemeyiz, ödeyemezsek gaz alamayız. Dışişleri Bakanlığımız görüşmeleri sürdürüyor" diye yanıt verdi.

'RUS DOĞAL GAZI İÇİN MUAFİYET İSTİYORUZ'

Bayraktar, "Bizim arz güvenliği açısından gaza ihtiyacımız var. Sanayimizin gaz ihtiyacı var. Geçmişte İran'a yaptırım vardı ama doğal gazda muafiyet vardı. Biz de Rus doğal gazı için ABD'den böyle bir muafiyet istiyoruz. Biden yönetimi giderayak; anlamıyoruz. 1,5 ay kaldı. Kötü tarafı bu ambargoların bir gecede kalkması zor. Türkiye'ye muafiyet verilmezse hedef Rusya değil, Türkiye demektir" ifadelerini kullandı.

'ÇAYIRHAN ÇALIŞMALI'

Bakan Bayraktar, Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Termik Santrali'nin özelleştirmesi kararının ardından işçilerin eylem başlatmasıyla ilgili de "Sendika ile görüştük. Endişelendikleri noktalar var. Endişe edilen şeyleri düşünerek özelleştirmenin yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz. Çalışanların birçoğu kamu işçisi değil. Yani şu anda da kamusal bir çatı altında değiller. Endişe ettikleri hususları gidermemiz lazım. Burası 20 sene özel sektör tarafından işletildi. Biz istiyoruz ki yerli kömürden üretimi artıralım. Çayırhan çalışmalı, hatta daha çok çalışmalı. Özel sektör eliyle çalıştığı zaman; şu anda 1249 kişi çalışıyor, bu sayının artması lazım. Son 4 yıl devlet eliyle çalıştı. İşçilerin buradaki haklarına halel gelmesin diye çalışıyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sakarya Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü mesajı
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
  3. Bakan Kacır, ZUCHEX 36'ıncı Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı'nı ziyaret etti
  4. Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
  5. Bakan Fidan, Suriye'ye gidiyor
  6. İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti 18 Eylül'de açılacak
  7. Bakan Bolat: Kırtasiye denetimlerinde 182,6 milyon TL idari yaptırım uygulandı
  8. Kırsal kalkınmaya 12,5 milyar liralık hibe desteği
  9. AK Parti'li Çelik: Özgür Özel'in yakışıksız üslubunu şiddetle kınıyoruz
  10. Vali Gül’den Özgür Özel’e Üsküdar Belediye Başkan Vekili seçimine ilişkin yanıt

© Copyright 2026

DHA