Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Bayraktar: Somali ile yeni iş birliklerini değerlendirdik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Somali ile kara sahalarında da geliştirebileceğimiz yeni iş birliklerini değerlendirdik" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL (DHA)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali ile kara sahalarında da geliştirebileceğimiz yeni iş birliklerini değerlendirdiklerini söyledi.

Bakan Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Somali’nin yeni Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Sayın Dahir Shire Mohamed ve heyeti ile İstanbul’da bir araya geldik. Oruç Reis Gemimiz Somali denizlerinde sismik çalışmaların yüzde %50’sini tamamladı. Sayın Bakan ile arama çalışmalarının bundan sonraki sürecini ve kara sahalarında da geliştirebileceğimiz yeni iş birliklerini değerlendirdik. Ayrıca madencilik alanında da yeni bir iş birliği süreci başlatma kararı aldık. Enerji ve madencilik alanındaki iş birliğimizi, ülkelerimiz arasındaki yakın ve samimi ilişkilere yakışır seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadeleri yer aldı.


Diğer Haberler

  1. Genel Kurul’da ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı
  2. Bakan Fidan: Türkiye'nin dış politikası devlet aklıyla ve stratejik öngörüyle şekillenmektedir
  3. İçişleri Bakanı Çiftçi, Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemede bulundu
  4. Bakan Fidan, İranlı ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü
  5. Gaziantep BBB Şahin: Çocuğun, gencin veya ailenin ihtiyaçlarına göre mekânsal planlamaları yaptık
  6. Bakanlar Gürlek ve Işıkhan bir araya geldi
  7. Bakan Bolat, Somalili mevkidaşı Hassan ile bir araya geldi
  8. Ömer Çelik: Özgür Özel’in söylediklerinin bir hükmü yoktur
  9. Bakan Çiftçi, AB İçişleri ve Göç Komiseri Brunner ile görüştü
  10. Bakan Fidan, Çinli mevkidaşıyla görüştü

© Copyright 2026

DHA