Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Ersoy: Gece müzeciliğiyle hem gündüz hem de gece ziyaretçisi arttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Geleceğe Miras’ projesi kapsamında hayata geçirilen gece müzeciliği çalışmasıyla esnaf ve turistlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “Hem gündüz ziyaretçi sayısı arttı hem de gece ziyaretçisi” dedi.

ABONE OL
Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), (DHA)-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Gündoğmuş, İbradı ve Manavgat ilçelerinde bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarla ilgili çeşitli incelemelerde bulundu. Gündoğmuş ve İbradı’yı ziyaretinden sonra Side Antik Kenti’ne gelen Bakan Ersoy’a, kazı başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bakan Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada turizmi 12 aya yaymak için ‘Geleceğe Miras’ projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Yazın gündüzleri çok sıcak olduğunu ve turistlerin otellerinden çıkamadığına vurgu yapan Bakan Ersoy, “Geleceğe miras politikası ana kapsamlarından biri gece müzeciliği. Otellere hapsolmuş olan, yazın sıcaklığın yoğun olduğu noktalarda, gün batımından sonra da misafirlerimizin, ziyaretçilerin gezmesini sağlıyor. Bu bağlamda da bu sene itibariyle Batı Anadolu'dan başlayarak birçok noktada gece müzeciliğini hayata geçirdik” dedi.

Gece müzeciliğinin turistlerin otellerinden çıkmasının sağlandığını aktaran Bakan Ersoy, “Hem turistler hem esnaftan çok olumlu dönüşler geliyor. Hem gündüz ziyaretçi sayısı arttı hem de gece ziyaretçisi. Gece müzeciliğinin bir amacı da sezonu uzatmak, sezonu 12 aya yaymak, güneş dışında da deniz turistini destekleyecek yeni bir ürün sağlamak. Güneşin ve denizin popüler olmadığı aylarda kültürel faaliyetler açısından önemli. Ürün çeşitliliğinin destinasyon açısından da çok faydası oluyor. Özellikle farklı destinasyonlardan” dedi. Bakan Ersoy, Side gibi Türkiye’nin birçok yerinde kazıların 12 ay devam ettiğini de söyledi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Bakan Yumaklı, İzmir’den ‘Vira Bismillah’ dedi
  2. Bakan Memişoğlu, D8 Ekonomik İşbirliği Genel Sekreteri Mahmood ile görüştü
  3. Dışişleri Bakanlığı'ndan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın ilk komite toplantısına ilişkin açıklama
  4. Özgür Özel: Yeni Parti, 18 günde 600 bin üyeye ulaştı
  5. İçişleri Bakanı Çiftçi: Devletle milleti yeniden kucaklaştıran bir destan yazdık
  6. Bakan Fidan: Bölgesel barış, güvenlik ve istikrar için sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu gösterdik
  7. İYİ Partili Kavuncu: 'Cumhuriyet, ortak aidiyet ve vatandaşlık' kavramları bu süreçte hırpalanmaktadır
  8. Çin Cumhurbaşkanı Xi'nin medeniyet vizyonu, Çin-Mısır ilişkilerine yön veriyor
  9. Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi küresel belirsizliklere karşı dayanıklılığını sürdürmekte
  10. Hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkan Vekili Selvi için TBMM'de tören düzenlendi

© Copyright 2026

DHA