Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, AB Komisyonu Üyesi Varhelyi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile telefonda görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; görüşmede, 12 Aralık 2023'te yapılan AB Genel İşler Konseyi Genişleme Sonuçları ile 14-15 Aralık 2023'te düzenlenen AB Zirvesi Sonuçları ele alındı. Bakan Fidan, Türkiye-AB ilişkilerine dair AB Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından hazırlanan Ortak Bildirim'in, öngörülenin aksine geçen hafta düzenlenen AB Zirvesi'nde ele alınmayıp, bir sonraki zirveye bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

Fidan ayrıca AB'nin Türkiye konusunda daha hakkaniyetli, daha sağduyulu bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi. Fidan, küresel sınamaların yoğunlaştığı günümüzde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla hareket ederek, Türkiye ile ilişkileri ilerletmesi gerektiğine dikkati çekti. Fidan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, yatırım alanında iş birliğinin artırılması ve vize kolaylığı sağlanması gibi konularda Türkiye'nin AB'den en kısa zamanda somut adımlar atması beklediğini hatırlattı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Ana muhalefetin kendi iç meşruiyetini tartışır hale gelmesi, demokrasimiz için kayıptır
  2. Bakan Kurum: Oğlaklı'da yeni bir şehir inşa ettik
  3. Bakan Çiftçi, özel harekat polisleriyle bayramlaştı
  4. Bakan Uraloğlu: Amik Ovası'na ulaşım 1 saatten 5 dakikaya düşecek
  5. CHP MYK, Özgür Özel başkanlığında toplandı
  6. Bakan Çiftçi: Emniyet kemerinizi hem ön hem arka koltukta takın
  7. Bakan Kurum, koruma altındaki anıt ağacın hikayesini paylaştı
  8. Otomobilin çarptığı Jandarma Astsubay Üstçavuş Ergün şehit oldu
  9. Özgür Özel: Derhal kurultay yapın, partiyi seçilmiş bir genel başkana kavuşturun
  10. Bakan Uraloğlu: 42 ili birbirine bağlayacak proje, devlet yolundaki trafik yükünü azaltacak

© Copyright 2026

DHA