Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, AB Komisyonu Üyesi Varhelyi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile telefonda görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; görüşmede, 12 Aralık 2023'te yapılan AB Genel İşler Konseyi Genişleme Sonuçları ile 14-15 Aralık 2023'te düzenlenen AB Zirvesi Sonuçları ele alındı. Bakan Fidan, Türkiye-AB ilişkilerine dair AB Komisyonu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından hazırlanan Ortak Bildirim'in, öngörülenin aksine geçen hafta düzenlenen AB Zirvesi'nde ele alınmayıp, bir sonraki zirveye bırakılmasının doğru olmadığını belirtti.

Fidan ayrıca AB'nin Türkiye konusunda daha hakkaniyetli, daha sağduyulu bir tutum sergilemesi gerektiğini söyledi. Fidan, küresel sınamaların yoğunlaştığı günümüzde AB'nin stratejik bir bakış açısıyla hareket ederek, Türkiye ile ilişkileri ilerletmesi gerektiğine dikkati çekti. Fidan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, yatırım alanında iş birliğinin artırılması ve vize kolaylığı sağlanması gibi konularda Türkiye'nin AB'den en kısa zamanda somut adımlar atması beklediğini hatırlattı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin, Erzurum’da gastronomi lisesinin açılışına katıldı
  2. Bakan Göktaş: Ülkemizde 9 bin 327 koruyucu ailemizin yanında 11 bin 072 çocuğumuz büyüyor
  3. CHP'li Kılıç: Anlaşmada açıklığa kavuşturulması gereken ciddi meseleler var
  4. 2027 bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
  6. ‘Mekke Anlaşması’ teklifi komisyonda
  7. Bakan Çiftçi: 625 organize suç örgütüne yönelik 1741 operasyon gerçekleştirdik
  8. Bakan Kurum: COP31 ile kıtalararası köprü kuracağız
  9. Bakan Güler, Hatay'da
  10. Yasa dışı bahis ve yeni nesil suç örgütü soruşturmalarında 150 gözaltı

© Copyright 2026

DHA