Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefonda görüştü. Görüşmede Gazze, Lübnan ve Ukrayna'daki son durumlar ele alındı.

ABONE OL
Salih HÜDAVERDİ/ ANKARA, (DHA)-

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan'ın görüşmede, Gazze’nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkat çektiği, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindiği öğrenildi.

Kaynaklara göre görüşmede Lübnan’daki son gelişmeler de değerlendirildi. Bakan Fidan'ın, savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurguladığı, zaman kaybetmeksizin Gazze’de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini kaydettiği öğrenildi.

Öte yandan görüşmede, Ukrayna’daki son durum da ele alındı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın, dün Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle Bakan Fidan'a başsağlığı dilediği öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının bütçe teklifleri, Genel Kurul'da
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, dünyaya insan hakları dersi vermiştir
  3. Bakan Fidan, Ürdün ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
  4. Bakan Fidan'dan 'Gazze Barış Planı' temasları
  5. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
  6. Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı
  7. Yavuz Ağıralioğlu: Beka sorunumuz madde bağımlılığıdır
  8. Teoman Mutlu yeniden Yerli ve Milli Parti'nin Genel Başkanlığına seçildi
  9. Emine Erdoğan'dan 'Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı'na ilişkin paylaşım
  10. TBMM'deki taciz iddialarının takip edilmesi için komisyonda izlem grubu oluşturuldu

© Copyright 2025

DHA