Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan: Barış Kurulu’nun bölgenin yeniden ayağa kalkmasına güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Davos’ta düzenlenen Gazze’de konulu toplantıya ilişkin açıklamasında, “Barış Kurulu’nun Gazzelilerle omuz omuza çalışarak Gazze’nin geleceğini şekillendireceğine, bölgenin yeniden ayağa kalkmasına ve barışın kök salmasına güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Davos’ta katıldığı Gazze konulu toplantıya ilişkin sanal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Fidan, paylaşımında, “Gazze’de savaşı sonlandırmayı ve yeniden imarı hedefleyen Barış Kurulu’nun Şartı’nın, Davos’ta düzenlenen imza törenine Sayın Cumhurbaşkanımızı temsilen katıldık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da kurucu üye olarak yer aldığı Barış Kurulu, Gazze halkının uzun süredir maruz kaldığı acıların giderilmesi, insani ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede kalıcı, kapsayıcı bir barışın tesis edilmesi açısından tarihi bir imkan sunmaktadır. Barış Kurulu’nun Gazzelilerle omuz omuza çalışarak Gazze’nin geleceğini şekillendireceğine, bölgenin yeniden ayağa kalkmasına ve barışın kök salmasına güçlü bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu inançla, Gazzelilerin sesinin duyulduğu, haklarının güvence altına alındığı ve barış içinde yaşayabilecekleri bir geleceğin mümkün olduğuna dair irademizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, mevkidaşlarıyla telefonda görüştü
  2. Cevdet Yılmaz: Savaşın uzaması sorunları derinleştirecektir
  3. AK Parti'li Kasapoğlu’ndan ‘birlik’ vurgusu
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  5. İran Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bölgeyi içine çekmeye çalıştıkları türbülansın içine Türkiye asla çekilemeyecek
  8. Özgür Özel, Silivri'de konuştu
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeşlik hukukumuza gölge düşürecek bir hesabın içine girilmemelidir
  10. Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldı

© Copyright 2026

DHA