Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Fidan, Suudi Arabistan'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek toplantıya katılacak.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sayın Bakanımız, bölgedeki son gelişmelerin ele alınması amacıyla Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde 18 Mart 2026 tarihinde Riyad’da düzenlenecek toplantıya katılacaktır" denildi.

TOPLANTIYA TÜRKİYE VE 10 ÜLKE KATILACAK

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar, Kuveyt, Pakistan, Suriye ve Ürdün’ün temsil edilmesi öngörülüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, Riyad’daki toplantıda, bölgedeki savaşın müzakereler yoluyla ve barışçıl yöntemlerle sonlandırılması için çabaların sürdürülmesinin önem taşıdığını belirtmesi, savaşın sona erdirilmemesi halinde, bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde kalıcı ve onarılması güç tahribatlara yol açabileceğini kaydetmesi bekleniyor. Türkiye’nin Körfez ülkelerine yapılan saldırıları esefle karşıladığını, tahrik olmaksızın gerçekleşen bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bölgenin geleceği bakımından ciddi riskler oluşturduğunu vurgulaması, bölge ülkelerinin savaşın içine çekilmemeye yönelik itidalli bir tutum sergilemelerinin öneminin altını çizmesi öngörülüyor. Fidan'ın toplantıda, bölgesel sorunların çözümünde bölgesel sahiplenme anlayışının her zamankinden daha büyük önem taşıdığına dikkat çekmesi, Türkiye’nin bölgede istikrarın tesisine katkı sağlayacak diplomatik girişimlere katkı sunmaya hazır olduğunu vurgulaması, çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının enerji güvenliği, ticaret yolları ve küresel ekonomik istikrar üzerindeki olumsuz etkilerine değinmesi de bekleniyor.

Toplantıda, bölgedeki mevcut gelişmelerin güvenlik boşlukları yaratabileceğini ve bunların terör örgütleri tarafından istismar edilebileceğini ifade etmesi, uluslararası toplumun, çatışmaların önlenmesi ve gerilimin düşürülmesi yönünde daha etkin rol üstlenmesi gerektiğini kaydetmesi, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının bu ülkeyi dağılma riskiyle karşı karşıya bırakabileceğini, ülkedeki kitlesel yerinden edilmelerin endişe verici olduğunu belirtmesi, bölgedeki son gelişmelerin uluslararası toplumun dikkatini Filistin meselesinden uzaklaştırmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etmesi, Filistin’de yaşanan zulüm ve insani trajedinin tüm uluslararası platformlarda güçlü şekilde gündemde tutulmasının önemine işaret etmesi öngörülüyor.

Diğer Haberler

  1. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Avcılar’da nikah törenine katıldı
  2. Özgür Özel, Beylikdüzü'nde yürüyüşe katıldı
  3. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile telefonda görüştü
  4. Emine Erdoğan'dan 'Dünya Emzirme Haftası' paylaşımı
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarını sonuna kadar açıyoruz
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye meselesinde büyük bir merhale alınmıştır
  7. Bakan Yumaklı: Çine ve Susurluk yangınlarını tamamen kontrol altına almak için çalışmalarım sürüyor
  8. CHP'den istifa eden 2 belediye başkanı ve 1 başkan vekili AK Parti’ye katıldı
  9. Bilal Erdoğan, gençlerle buluştu
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecimizi herhangi bir yol kazası olmadan bugüne kadar getirmeyi başardık

© Copyright 2026

DHA