Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş: Dünyaya ailenin korunmasına yönelik güçlü bir mesaj vereceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Uluslararası Aile Forumu ile aile kurumunu tehdit eden küresel gelişmelere karşı güçlü ve ortak bir duruş sergileyeceğiz. İstanbul'dan dünyaya ailenin korunmasına yönelik güçlü bir mesaj vereceğiz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, '2025 Aile Yılı' kapsamında 22-23 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek 'Uluslararası Aile Forumu'na ilişkin yazılı değerlendirme yaptı. Forumun, 'Küreselleşen dünyada ailenin korunması ve güçlendirilmesi' temasıyla düzenleneceğini belirten Bakan Göktaş, "Aile kurumu, insanlığın ortak değeridir. Biz de 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul'da buluşturacak bu forumla, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik küresel iş birliği imkanlarını pekiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlıklı bir toplumsal yapı için ailenin önemini vurgulayan Bakan Göktaş, "2025 Aile Yılı' kapsamında gerçekleştireceğimiz Uluslararası Aile Forumu ile aile kurumunu tehdit eden küresel gelişmelere karşı güçlü ve ortak bir duruş sergileyeceğiz. İstanbul'dan dünyaya ailenin korunmasına yönelik güçlü bir mesaj vereceğiz" dedi.

Bakan Göktaş, sağlam ve sağlıklı bir aile yapısının, ülkelerin en stratejik güç unsurlarından biri haline geldiğini belirterek, "Afetler, salgınlar gibi kriz dönemlerinde bu gücün önemini yaşayarak öğrendik. Aile kurumunu her türlü tehdide karşı koruma kararlılığımızı uluslararası ölçekte de sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Foruma ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş, "Forumun açılışının ardından 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarının katılımıyla gerçekleştirileceğimiz, 'Aile Odaklı Politikaların Ana Akımlaştırılması: Ulusal ve Uluslararası Çabalar' konulu bakanlar oturumunda, aileye dair küresel sorunları ele alacağız. Oturumun ardından ailenin güçlendirilmesi ve korunmasına yönelik ortak bir bildiri hazırlayarak, kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kaydetti.

Forum kapsamında, 'Son Derece Karlı: Küresel Tehditlerin Bireylere, Ailelere ve Topluma Bedeli', 'Kurgu ile Gerçek Arasında: Kültür, Sanat ve Medyada Aile', 'Ekranlar Çağında Aile Olmak' ve 'Aşırı Nüfus Miti: Küresel Gündem Nüfusun Azalmasına Nasıl Katkıda Bulundu' başlıklı panellerin de düzenleneceğini vurgulayan Bakan Göktaş, bu panellerde aileyi etkileyen küresel krizlerin maliyeti, aile kurumunun kültür ve medya içindeki temsili, dijital çağda ebeveynlik ve dünya nüfusundaki değişimlerin aile üzerindeki etkileri gibi konuların ele alınacağını bildirdi.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİ, AİLEYE VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİDİR'

Forumun kapanış oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağını, eşi Emine Erdoğan'ın da başka bir etkinlikte katılımcılarla bir araya geleceğini belirten Bakan Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Saygıdeğer Hanımefendi'nin desteği, aileye verilen önemin en somut göstergesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Birleşmiş Milletler kürsüsünden yaptığı tarihi konuşmada ifade ettiği gibi, aileye sahip çıkmanın, insanlığın geleceğine sahip çıkmak demek olduğu bilinciyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Göktaş, forum kapsamında 'Tüm Mutlu Aileler Birbirine Benzer' temalı etkileşimli serginin yanı sıra dijital ebru uygulamaları, birçok kurum ve kuruluş stantları ile 'Aileden İlham Alan Girişimciler' fuarının da katılımcılarla buluşacağını aktardı. Bakan Göktaş, şunları kaydetti:

"Aile, bizi biz yapan, bir ve beraber kılan değerlerimizin yeşerdiği topraktır. Geleceğimize ışık tutan aileler, ülkemizin ve milletimizin huzur, güven ve istikrar kaynağıdır. Bu forum, aileyi güçlendirmek için uluslararası ölçekte verdiğimiz kararlı mücadelenin sembolü ve bir süredir yürüttüğümüz aile diplomasisi açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır. Güçlü toplum, güçlü aileyle mümkündür. Uluslararası Aile Forumu'nun şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." (DHA)

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile bir araya geldi
  2. Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Thani ile görüştü
  3. Özgür Özel Adalar'da konuştu
  4. Komisyon Başkanı Alkayış: Komisyonumuza 13 bin 323 başvuru yapıldı
  5. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz
  6. İletişim Başkanı Duran: CHP grubunun sorumluluktan uzak yaklaşımını kınıyorum
  7. Bakan Bayraktar: TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı
  8. Dilekçe Komisyonu toplanamadı
  9. Emine Erdoğan: Batılı bir imaj taşımayan her kadının çağdışı sayıldığına üzülerek şahit oluyoruz
  10. Bakan Kurum: İstişareye dayalı liderlik anlayışıyla çalışacağız

© Copyright 2026

DHA