Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Göktaş: Yangın sonrası psikososyal destek çalışmalarımız devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınına ilişkin, "Yangından etkilenen vatandaşlara ve şehitlerimizin ailelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerimizi ilk andan itibaren hızlı ve kapsamlı bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Seyitgazi'deki orman yangınına müdahale sırasında 14 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, ancak 10 personelin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. Göktaş, yangın nedeniyle Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi Sarıcaova köyünün tahliye edilerek vatandaşların KYK yurtlarına ve yakınlarının yanına yerleştirildiğini kaydetti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı psikososyal destek ekiplerinin ise yangının başından itibaren aktif olarak görev aldığını vurgulayan Göktaş, "35 personelimiz yangın bölgesinde ve yaralılarımızın tedavi gördüğü hastanelerde 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürüyorlar. Yangından etkilenen tüm illerimizde il müdürlerimiz ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

Bakan Göktaş, şehit haberlerinin ailelere bildirilmesi sürecinin ilgili kurumlarla birlikte farklı illerde psikososyal destek ekipleri eşliğinde yürütüldüğünü kaydetti. Göktaş, "Yangından etkilenen vatandaşlara ve şehitlerimizin ailelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerimizi ilk andan itibaren hızlı ve kapsamlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bakanlık olarak bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Şehit olan 10 personele Allah'tan rahmet, yaralanan 14 personele acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de
  2. Yalova’da CHP'li 6 başkan, Yeni Parti’ye geçti
  3. TBMM Genel Kurulu'nda öğrenci affına yönelik düzenlemeleri de içeren teklif kabul edildi
  4. Bakan Yumaklı, orman yangınlarına ilişkin son bilgileri paylaştı
  5. Bakan Fidan, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Zeydan'ı kabul etti
  6. Bakan Uraloğlu, Pakistanlı mevkidaşı Abbasi ile bir araya geldi
  7. İzmit Belediyesi'nde başkanvekili Lütfü Obuz oldu
  8. Bakan Yumaklı: Dünden bu yana 169 yangına müdahale ettik, 163'ü tamamen kontrol altında
  9. Bakan Kacır'dan, Konya'daki yatırımcılara finans desteği müjdesi
  10. Acun Ilıcalı: Türkiye, futbolcu transferi konusunda bizim için cazip değil

© Copyright 2026

DHA