Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Gürlek: 10 yılı doldurmayan bir hakim, ticaret mahkemesi başkanı olmayacak

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Ticaret mahkemelerinde ihtisaslaşma getirdik. 10 yılı doldurmayan bir hakim, ticaret mahkemesi başkanı olmayacak" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Adalet Bakanı Gürlek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakan Gürlek, TİM’in Türkiye ekonomisi için bir lokomotif olduğunu belirtti. TİM üyelerinin istihdama ve üretime katkılarının son derece önemli olduğunu belirten Bakan Gürlek, iş dünyasının yaşadığı sorunların farkında olduğunu belirterek dava süreçlerinin kısalması için gerekli adımları attıklarını kaydetti.

Bakan Gürlek, "Özellikle ticari davalarda, ticaret mahkemelerinde ihtisaslaşma getirdik. 10 yılı doldurmayan bir hakim, ticaret mahkemesi başkanı olmayacak. Ticaret mahkemelerini tek çatı altında toplamak için gerekli adımı attık. Özellikle ihracatta ve yatırım anlamında ülkemizde kimsenin sorun yaşamasını istemiyoruz. Bu konuda bürokratik olarak sorunlar çıkıyorsa bu sorunları da elimizden geldiğince azaltacağız. Yargı olarak süreçlerin hızlanması için zaten çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  2. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  3. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  4. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak
  5. Bahçeli: Tarihi fırsatın istismar alanına dönüşmesine müsaade edilmemeli
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi
  7. CHP'de 5 il başkanlığına atama yapıldı
  8. Bakan Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  9. Bakan Yumaklı: Silvan Projesi, ekonomiye yıllık 43 milyar lira katkı sağlayacak
  10. Özel, Ağbaba ve Kadıgil'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

© Copyright 2026

DHA