Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Gürlek: 12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerle yargıyı el birliğiyle daha da hızlandıracağız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, noterlik hizmetlerinin yargının hızlandırılması sürecinde önemli olduğunu belirterek, “Noterlerimizin yargının hızlandırılması konusundaki somut önerileri bizim için çok kıymetli. 12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerle yargıyı hep birlikte daha da hızlandıracağız” dedi.

ABONE OL
Kadircan GÜLER/ANKARA,(DHA)-

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Serdar Arat ve heyetini Bakanlık’ta kabul etti. Noterlerin önerilerini not alan Bakan Gürlek, yargının hızlanmasında sundukları hizmetler için tüm noterlere teşekkür etti. Noterlerin sistemde tespit ettiğini sorunların ve çözüm önerilerinin yargı sistemini daha da hızlandıracağına inandıklarını vurgulayan Bakan Gürlek, “Son dönemde yargının hızlandırılması alanında sizin çok büyük emeğiniz var. Araç satışları, veraset ilanlarının verilmesi gibi birçok işlemde yargın hızlandırılması için atılmış önemli adımlar arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Noterler Birliği tarafından hazırlanıp kendisine sunulan paketi de inceleyeceğini ve üzerinde çalışacaklarını belirten Bakan Gürlek sözlerine şöyle devam etti:

“Hazırlamış olduğunuz paket üzerinde de çalışma yapalım. Bunlar da inşallah yargının hızlandırılması için gerekli adımlar olacak. Dijital dönüşüm üzerinde de çalışıyorsunuz. Sürekli olarak yargının hızlanması için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle sizin yargının hızlandırılması konusundaki somut önerileriniz bizim için çok kıymetli. Şu an biliyorsunuz bir çalışma başlattık. 12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerle yargıyı hep birlikte daha da hızlandıracağız.”


Diğer Haberler

  1. TBMM Genel Kurulu'nda, toprak koruma ve arazi kullanımına ilişkin teklifin 10 maddesi daha kabul edildi
  2. İletişim Başkanı Duran, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı
  4. Bakan Memişoğlu: 4 ayda Sağlıklı Hayat Merkezlerimize 96 bini aşkın başvuru gerçekleşti
  5. Muharrem İnce: Tüzük kurultayı toplanmalıdır
  6. Özgür Özel: Burası seçilmişlerin yeridir
  7. Bakan Bolat: Önceliğimiz Suriye halkının selameti oldu
  8. MHP Kırıkkale, Zonguldak ve Kocaeli il teşkilatları feshedildi
  9. Kılıçdaroğlu: Ahlaklı, erdemli bir kurultayı elbette yapacağız
  10. CHP'li 72 il başkanından 'kurultay' açıklaması

© Copyright 2026

DHA