Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Gürlek: 140 yeni mahkeme kurulmasına karar verildi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, adalet hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde ulaştırılması ve mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması amacıyla toplam 140 yeni mahkemenin kurulmasına karar verildi" dedi.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adalet hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde ulaştırılması ve mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması amacıyla; 1 Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Çocuk Mahkemesi, 46 Asliye Ceza Mahkemesi, 1 Sulh Ceza Hakimliği, 4 İnfaz Hakimliği, 36 Asliye Hukuk Mahkemesi, 1 Sulh Hukuk Mahkemesi, 5 Asliye Ticaret Mahkemesi, 2 Aile Mahkemesi, 24 İş Mahkemesi ve 16 Tüketici Mahkemesi olmak üzere toplam 140 yeni mahkemenin kurulmasına karar verilmiştir. Bu adımla, yargılamaların daha makul sürede tamamlanmasını ve adalet hizmetlerinin etkinliğinin daha da güçlendirilmesini hedefliyoruz. Yeni kurulan mahkemelerimizin vatandaşlarımıza ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. DMM: Deprem sonrası Diyarbakır'da zeminde göçük iddiası gerçeği yansıtmıyor
  2. Ömer Çelik: Soykırım şebekesinin yaptığı her açıklama, insanlık düşmanı suçlarından dolayı hesap verme korkusundandır
  3. AK Parti’li Acar: Sınırlarımızın içinde de ötesinde de teröre geçit vermeyeceğiz
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'deki temaslarının ardından İstanbul'a döndü
  5. Yeni Partili Emir: Masum vatandaşı mağdur edemeyiz
  6. AK Parti’li Güler: Her gün bir belediye başkanı istifa ediyor veya başka şeylerle anılıyor
  7. Yeni Parti'den yatırım fonlarına ilişkin kanun teklifi
  8. Bakan Gürlek: Adliyelerimizde “Dijital Ortam Güvenliği ve Dezenformasyonla Mücadele Büroları”nı kuruyoruz
  9. Efkan Ala: Gönül coğrafyamızın sınırı haritalara sığmamaktadır
  10. Bahçeli: BM'nin adil ve gerçekçi bir reforma tabi tutulması zorunluluktur

© Copyright 2026

DHA