Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Gürlek, Erdemli Belediye Başkanı Kara ve muhtarları kabul etti

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Mersin’in Erdemli ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kara ve beraberindeki muhtarları kabul etti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Gürlek, Mersin’in Erdemli ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Erdemli ilçesi muhtarlarını Bakanlık’ta kabul etti. Bakan Gürlek, toplantıda muhtarların görüş ve önerilerini dinledi. Muhtarları Adalet Bakanlığı’nda ağırlamaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Bakan Gürlek, muhtarların görevinin önemine vurgu yaparak, “Muhtarlar insanların dertlerini dinler. Muhtar devletin en temel direği o konuda” dedi.

‘E-TEBLİGAT YASASINI DÜZENLEDİK’

Bakan Gürlek yargının hızlandırılmasına ilişkin çalışmalara da değinerek, süreçlerin kısalması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Muhtarların uzun süren kadastro mülkiyet davaları ile ilgili soruları üzerine Bakan Gürlek, e-Tebligat yasasını hatırlattı. Bu davalarda tebligat ile ilgili sıkıntıların olduğunu dile getiren Bakan Gürlek, kadastro davalarının uzaması ile ilgili bir birim kurduklarını da hatırlatarak, uzayan davaların çabuklaştırılmasına ilişkin süreçleri takip ettiklerini belirtti. Tebligatla ilgili sıkıntılara da vurgu yapan Bakan Gürlek, “Burada tebligatla ilgili bir sıkıntı var. Onunla ilgili de e-Tebligat yasasını düzenledik, çıktı. İnşallah Allah'ın izniyle bu süreler kısalacak” dedi.

Bilirkişilik uygulamaları ile ilgili soru üzerine Bakan Gürlek, konuyla ilgili düzenlemeler olduğunu hatırlatarak, “Bilirkişilik'le ilgili de düzenlemeler var. 12. pakette meclise gelecek” dedi.

Bakan Gürlek, Erdemli Belediye Başkanı ve muhtarlara ziyaretleri için teşekkür etti.

Diğer Haberler

  1. Gelecek Partisi resmen feshedildi
  2. MHP'li Küçük: Terörsüz Türkiye, Türk Devleti'nin vizyon projesidir
  3. Özgür Özel: Yarının iktidarının genel başkanı olarak karşınızdayım
  4. Kılıçdaroğlu: Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur
  5. Bakan Çiftçi: Gökyüzünde, Mavi Vatan'da ve uzay çalışmalarımızda Türk bilim insanlarının ve mühendislerinin emeği var
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu
  7. Kurtulmuş: İsrail’in Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri, Netanyahu hükûmetinin çaresizliğinin yeni bir tezahürüdür
  8. İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'in açıklamalarına tepki
  9. Türkiye ve 7 ülkeden İsrail'in hukuk dışı yerleşim politikalarını kınama
  10. AK Parti'li Çelik: İnsanlık suçları Netanyahu'nun 'kimlik kartı' olmuştur

© Copyright 2026

DHA