Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kacır: Bugünün dünyasında kuvvetli olmak teknoloji kabiliyetleriyle mümkün

İstanbul'da düzenlenen 'Milli İrade Buluşmaları: Türkiye Yüzyılı'nda Sanayi' programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugünün dünyasında kuvvetli olmak teknoloji kabiliyetleriyle mümkün. Kendi teknolojisini geliştirmeyen, kendi teknolojisini üretmeyen, kendi imkanlarıyla kendisini koruma kabiliyetine haiz olmayan ülkelerin bu acımasız dünyada ayakta kalması ancak başkalarının lütfuna bağlı" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır İstanbul'da düzenlenen 'Milli İrade Buluşmaları: Türkiye Yüzyılı'nda Sanayi' programına katıldı. Programda Bakan Kacır'ın yanı sıra İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan'da yer aldı. Programda konuşan Bakan Kacır, "Maalesef kuvvetsizlerin hakkını koruyacak bir düzen orta yerde yok." diyen Kacır, "Böyle bir düzeni hep birlikte inşa edene adaleti merhameti yeniden insanlıkla buluşturana kadar çok kuvvetli olmak zorundayız. Bugünün dünyasında kuvvetli olmak teknoloji kabiliyetleriyle mümkün. Kendi teknolojisini geliştirmeyen, kendi teknolojisini üretmeyen, kendi imkanlarıyla kendisini koruma kabiliyetine haiz olmayan ülkelerin bu acımasız dünyada ayakta kalması ancak başkalarının lütfuna bağlı" dedi.

 

 

'MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ İDDİASINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ'

Bakan Kacır, "Dolayısıyla bizler tarih boyunca hür ve bağımsız olma iddiasını taşımış, İslam'a en güçlü şekilde hizmet etmiş Türk milleti olarak güçlü ve kuvvetli olabilmek adına Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yılı aşkın zamandır hayata geçirmek için canla başla çalıştığımız milli teknoloji hamlesi iddiasını gerçeğe dönüştürmek zorundayız. Bütün çabamız, bütün gayretimiz bu istikamette. Sayın Cumhurbaşkanımız bütün bu süreçte başta savunma sanayi olmak üzere Türkiye'nin kendi evlatlarının geliştirdiği, ürettiği sistemlere, ürünlere sahip çıkmayı devletimizin ana yaklaşımı, politikası ve refleksi haline getirdi. Yerlileşme meselesinin, yerli teknoloji üretme geliştirme meselesinin Türkiye'nin ana politikalarından biri olmasını mümkün kıldı" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. Burhanettin Duran: Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum
  2. Bakan Çiftçi, polis merkezi amirliğini ziyaret etti
  3. Bakan Gürlek: 12 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonuyla geniş çaplı suç ağına müdahale edildi
  4. Dışişleri Bakanlığı: İsrailli bakanın Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınıyoruz
  5. Karma Komisyon toplandı
  6. Belçika Savunma Bakanı Francken: Savunmada Türkiye ile aynı seviyede değiliz
  7. Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
  8. Bakan Ersoy: Kültürel kalkınma yerel potansiyelin uluslararası etkileşimle buluşmasıyla mümkündür
  9. Bakan Göktaş: Selden etkilenenler için 30 milyon lira kaynak aktardık
  10. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, NATO Askeri Komite Başkanı Dragone ile görüştü

© Copyright 2026

DHA