Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: 500 bin anahtarı daha milletimizle buluşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 'İlk Evim Projesi' ile ev sahibi olan vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, "TOKİ ile hayallerine ulaştılar; ev sahibi oldular, güvenli, huzurlu yuvalarına kavuştular. Şimdi de yüzyılın konut projesi ile 500 bin anahtarı daha milletimizle buluşturacağız. Çok yakında" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ, sosyal konut projeleri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki dar gelirli vatandaşlara yeni yaşam alanları inşa etmeye devam ediyor. 250 bin konutluk 'İlk Evim Projesi' kapsamında Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Ihlamurkent Mahallesi'nde 4 etaptan oluşan bölgede 3 bin 109 konut, 2 cami, 2 okul ve 6 ticaret merkezinin yapımı tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim Projesi ile ev sahibi olan vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, paylaşımında, "Eskişehir'deki vatandaşlarımızın mutluluğuna bakın. TOKİ ile hayallerine ulaştılar; ev sahibi oldular, güvenli, huzurlu yuvalarına kavuştular. Şimdi de yüzyılın konut projesi ile 500 bin anahtarı daha milletimizle buluşturacağız. Çok yakında" ifadelerini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, Ihlamurkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin 500 kişiye güvenli barınma imkanı sağlayacak, yatay mimariye uygun, depreme dayanıklı ve konforlu binalar inşa ettiklerini belirtti.

Yeni yuvalarına yerleşen hak sahipleri de evleri çok beğendiklerini belirterek, mutlu olduklarını söyledi.



 

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  3. Bakan Bayraktar'dan 'İran’dan Türkiye’ye gelen gaz kesildi' iddiasına açıklama
  4. Özgür Özel: Bu ülkenin sorunlarını çözmeye talibiz
  5. Burhanettin Duran: Demokratik siyaset; sorumluluk, ölçü ve nezaket gerektirir
  6. AK Parti'li Çelik: Yabancıların amaçladığı şeyler, Özgür Özel'in siyaseti oluyor
  7. Kabine Toplantısı başladı
  8. DEM Parti'li Koçyiğit: Hukuki düzenlemeler bütüncül perspektifle hayata geçirilmeli
  9. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, şehit Taştekin'i uğurlama törenine katıldı
  10. Bakan Gürlek, Özgür Özel ve Murat Emir'den kazandığı 150 bin liralık tazminatı AFAD'a bağışladı

© Copyright 2026

DHA