Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: Hatay'ın her bir köşesine ektiğimiz umut yeşerdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulan Türkiye'nin ilk kırsal uydu kentinden görüntüler paylaşarak, "Hatay'ın her bir köşesine ektiğimiz umut yeşerdi, büyüdü, bütün yuvalarımızı sardı" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, asrın felaketinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Hatay'ın Kumlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk kırsal uydu kentini kurdu. Kumlu, Reyhanlı ve Antakya ilçelerindeki 21 mahallede yaşayan vatandaşlar için 656'sı betonarme, 121'i hafif çelik yapı olmak üzere 777 köy evi inşa edildi.

BAKAN KURUM'DAN PAYLAŞIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede inşa edilen evlerin görüntülerini sanal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, evine kavuşan Mehmet Alkışar'ın 'Şimdi bundan daha mutlu olunur mu?' sözlerini alıntılayarak, "Hatay'ın her bir köşesine ektiğimiz umut yeşerdi, büyüdü, bütün yuvalarımızı sardı. Kumlu köy evlerimiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum'un paylaştığı görüntülerde yer alan ev sahibi Mehmet Alkışar, evlerinin çok büyük olduğundan bahsederek, "Bak mutfak hariç toplam 4 oda var. 4 artı 1 yani. Beklediğimden daha geniş oldu. Depreme dayanıklı yapıldı. Kullanılan demirin haddi hesabı yok. Mutluyuz, şimdi bundan daha mutlu olunur mu? Devlet evini vermiş sana" diye konuştu.

'BURADA KOCAMAN BİR ŞEHİR OLUŞTURDULAR'

Görüntülerde yer alan Necla Düşmez ise evlerinin hayal ettiklerinden daha güzel olduğunu belirterek, "Bir senede bitirdiler. Bayağı emek vermişler evlere. Kocaman bir şehir oluşturdular burada. Boş yer kalmadı, her yeri köy evi yaptılar. Evler sağlam. Deprem korkumuz var ama devlet o kadar sağlam yapmış ki artık sıkıntımız yok" dedi.

Ev sahibi Firdevs Çınar ise, "Bize kilitleri verdiler, açtık. Öyle bir sevindik. Çok güzel yapmışlar. Gece kalkıyorum, yürüyorum, bakıyorum evlere. Ne yalan söyleyeyim; bu evin benim olduğuna hala inanamıyorum. Turp, maydanoz, tere her şeyi ektik. Gelen hayret ediyor evlere. 'Helal olsun hükümetimize, keşke bize de böyle bir yer nasip olsa' diyorlar. Kocaman bir şehir kurmuşlar" ifadelerini kullandı.

'DEPREM KORKUSUNU BU EVDE YAŞAMIYORUM'

Firdevs Çınar'ın eşi Mehmet Çınar da artık deprem korkusu yaşamadıklarını vurgulayarak, "Deprem korkusunu bu evde yaşamıyorum. Gözümüzle gördük çok demir kullandılar; evler sağlam. Şu yollara bak. Allah'a binlerce şükür. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi.




Diğer Haberler

  1. Hakan Fidan ve Ömer Çelik Bolu’da göl kenarında vatandaşlarla buluştu
  2. MHP'li Işıkver: Bölücü de terörist de sizsiniz
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti sadece 86 milyonun değil aynı zamanda ümmetin de umududur
  4. TBMM'de uzman er ve erbaşlara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklif görüşülecek
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yazar Yusuf Tavaslı için taziye mesajı
  6. Bakan Uraloğlu: Türksat 5A, Dünya'nın çevresinde 1826 tur attı
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı
  8. Bakan Kurum: Sakarya'ya desteklerimiz sürecek
  9. CHP Sözcüsü Sarı'dan, Özgür Özel'in yerine Öztrak'ın grup başkanı atandığı iddialarına ilişkin açıklama
  10. Bakan Uraloğlu: 'TIR Dorsesi Taşıma Vagonu Projesi'nde prototip vagon üretimi tamamlandı

© Copyright 2026

DHA