Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum: Umudu yeniden canlandırıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Tarihi Kapalı Çarşı'nın restorasyonundan görüntüler paylaşarak, "Sadece bir yapıyı değil; hatıraları, kültürü, umudu yeniden canlandırıyoruz. Depremde ağır hasar alan Tarihi Kapalı Maraş Çarşımız tamamlandığında şehrimizin kalbi burada atacak" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Kahramanmaraş'ın simgelerinden Tarihi Kapalı Çarşı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Dulkadiroğlu ilçesindeki 2 bin 740 metrekarelik alanda 122'si tescilli 140 dükkanın inşa ve ihya çalışmalarını yürütüyor. Restorasyon kapsamında ilk etapta yıkılan alanlar temizlendi, deprem sonrası taş yapılarda oluşan çatlaklar güçlendirildi. Ayrıca statik, jeofizik ve yapı malzeme analiz raporları da hazırlandı. Projede taş, ahşap, sıva ve enjeksiyon ustalarından oluşan 37 kişilik uzman ekip görev yapıyor.

TARİHİ DEMİRCİLER ÇARŞI'NDA İHALE SÜRECİ TAMAMLANDI

Bakan Murat Kurum, restorasyon çalışmalarından görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaşarak, "Sadece bir yapıyı değil; hatıraları, kültürü, umudu yeniden canlandırıyoruz. Depremde ağır hasar alan Tarihi Kapalı Maraş Çarşımız tamamlandığında şehrimizin kalbi burada atacak" dedi. Restorasyon alanında açıklamalarda bulunan TOKİ İnşaat Mühendisi Eray Sezgin ise tarihi çarşının 16'ncı yüzyılda inşa edildiğini anlattı. Kahramanmaraş depreminin ardından konut inşasının yanı sıra tarihi yapıların da restorasyonunu yürüttüklerini kaydeden Sezgin, "Burası Maraş'ın kalbi, bizim de görevimiz burayı tekrardan canlandırıp eski güzel günlerine döndürmek" dedi. Eş zamanlı olarak Tarihi Demirciler Çarşısı'nda da ihalelerin tamamlandığını ve çalışmaların başladığını açıklayan Sezgin, "En kısa sürede orada da restorasyon çalışmalarını tamamlayıp, orayı Maraş ekonomisine, Maraş tarihine tekrardan geri kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.







Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu: İstanbul'un toplamda 1000 kilometre metroya ihtiyaç var
  2. Bakan Tekin: Vatandaşımızın gündeminin ne olduğunu raporlayıp çözüm önerileri geliştireceğiz
  3. AK Parti'li Zorlu, 2'nci Karabağ Savaşı şehitlerini andı
  4. Bakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor
  5. Bakan Bayraktar, Preveze Deniz Zaferi'nin 488'inci yıl dönümünü kutladı
  6. Bakan Göktaş: 2026'da 620 bin 464 hak sahibine doğal gaz desteği sağladık
  7. Kılıçdaroğlu, Abant’ta sabah yürüyüşü yaptı
  8. Bakan Fidan: İsrail'in uluslararası yalnızlaşması giderek artıyor
  9. AK Parti'li Kaya: Tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı

© Copyright 2026

DHA