Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum'dan, COP31 diplomasisi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31'inci Taraflar Konferansı (COP31) ev sahipliği adaylığıyla ilgili Azerbaycan Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ile görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, Türkiye'nin COP31 ev sahipliğine adaylığıyla ilgili diplomasisi devam ediyor. Bakan Kurum, bu kapsamda, Azerbaycan İklim Değişikliğinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği için gerek lojistik gerek insan kaynağı olarak hazır olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, bu süreci yöneterek gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında yeşil dönüşümü güçlendiren bir köprü oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Görüşmede New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu öncesi tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kalındı.

'YEŞİL KALKINMA EKSENİNDE ADIM ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, "Azerbaycan İklim Değişikliğinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Sayın Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Sayın Chris Bowen ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdik. COP31 adaylığı sürecine ilişkin istişarelerde bulunduk, adaylık konusunda kararlılığımızı bir kez daha vurguladık. İklim değişikliğiyle mücadeleyi en yüksek siyasi kararlılıkla sürdürmeye, yeşil kalkınma vizyonumuz ekseninde adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı: 2 Mayıs 2024’ten bu yana İsrail ile ticaret sıfırdır
  2. Özgür Özel: Ne Ömer’i ne Ekrem’i veririz
  3. Bakan Kacır: Bugünün dünyasında kuvvetli olmak teknoloji kabiliyetleriyle mümkün
  4. MHP'li Yıldız: Komisyonumuz, Türkiye'nin barışla ve kardeşlikle güçleneceğini göstermiştir
  5. Bakan Çiftçi: Tek bir evladımızı dahi kaybetme lüksümüz yoktur
  6. TBMM'de ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren teklif görüşmelerine devam edilecek
  7. Bakan Gürlek: Ceza infaz kurumlarımızdaki hafız sayısı 170'e yükseldi
  8. Bakan Bayraktar: 2028'de tükettiğimiz doğal gazın en az yüzde 20'sini depolayabileceğiz
  9. Mustafa Varank: Türkiye'nin daha müreffeh bir ülke olması için çalışmalara devam edeceğiz
  10. İletişim Başkanı Duran: STRATCOM Zirvesi’nin başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz

© Copyright 2026

DHA