Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Kurum'dan, COP31 diplomasisi

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 31'inci Taraflar Konferansı (COP31) ev sahipliği adaylığıyla ilgili Azerbaycan Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ile görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, Türkiye'nin COP31 ev sahipliğine adaylığıyla ilgili diplomasisi devam ediyor. Bakan Kurum, bu kapsamda, Azerbaycan İklim Değişikliğinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Chris Bowen ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye'nin COP31'e ev sahipliği için gerek lojistik gerek insan kaynağı olarak hazır olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, bu süreci yöneterek gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında yeşil dönüşümü güçlendiren bir köprü oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Görüşmede New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu öncesi tekrar bir araya gelme konusunda mutabık kalındı.

'YEŞİL KALKINMA EKSENİNDE ADIM ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, "Azerbaycan İklim Değişikliğinden Sorumlu Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi, COP29 Başkanı Sayın Muhtar Babayev ve Avustralya İklim Değişikliği ve Enerji Bakanı Sayın Chris Bowen ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdik. COP31 adaylığı sürecine ilişkin istişarelerde bulunduk, adaylık konusunda kararlılığımızı bir kez daha vurguladık. İklim değişikliğiyle mücadeleyi en yüksek siyasi kararlılıkla sürdürmeye, yeşil kalkınma vizyonumuz ekseninde adımlar atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş, Darülaceze’ye kurban bağışı yaptı
  2. Bakan Fidan, Kazakistan'da TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşlarımızdaki denetim algısını iyileştirmeyi hedefliyoruz
  4. Özgür Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
  5. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  6. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  7. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  9. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  10. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi

© Copyright 2026

DHA