Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Memişoğlu, Ankara'da gençlerle bir araya geldi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen ‘Sağlıkta Z-İnovasyon Zirvesi'nde gençlerle bir araya geldi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Memişoğlu, Ankara’da düzenlenen ‘Sağlıkta Z-İnovasyon Zirvesi’ne katıldı. Bakan Memişoğlu, zirve kapsamında gerçekleştirilen ‘Zirve Arenası’ oturumunda, üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilerden oluşan Sağlık Genç Meclisi’ne konuşma yaptı. Bakan Memişoğlu, “Sizlerin bize göre hem çok avantajlarınız var hem dezavantajlarınız var. Avantajınız bilgiye kolay ulaşabilmeniz. Ancak bu durumun bir dezavantajı da var. Çünkü doğru bilgiye de yanlış bilgiye de aynı hızla ulaşabiliyorsunuz. Eğer analitik düşünme ve tecrübe ile süzgeçten geçirmezseniz yanlış bilgilere kolayca kapılabilirsiniz. Bu sizi yanlışa sürükler. Doğruyu da bulursunuz, yanlışı da bulursunuz her yerde. Bu yüzden geçmişi okumak, kitaplardan beslenmek, medyada gördüklerinizi analiz etmek çok önemli. Tüm bunlardan kendi düşünce ve hareket tarzınızı oluşturmalısınız. Siz, bizden daha iyi olacaksınız Ben çok eminim bundan. Çünkü sizler bize göre daha sorguluyorsunuz. Eleştirmek iyi bir şeydir. Size sadece Sağlık Bakanı olarak değil, bir ağabeyiniz olarak sesleniyorum; taraftar olmayın, bilgili ve analizci olun. Maddi değerlerin ön planda olduğu bir dünyada maneviyatı kaybetmeyin. Mutluluk; para, makam veya güce sahip olmak değil, ideal sahibi olmaktır. İdealizm, başkasına iyilik yapmak ve bir fikrin peşinden gitmektir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması hep bu idealizmin ürünüdür. Siz de ideallerinizi kaybetmeyin” ifadelerini kullandı.

‘GÜÇLÜ BIR ALTYAPI KURMAMIZ GEREKİYOR’

Türkiye’nin sağlık alanında çok şanslı bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Memişoğlu, “Öğrencisinden hekime, hemşiresine kadar tüm sağlık çalışanlarımız zeki ve çalışkan, güçlü bir kadroya sahibiz. Bu, bizim en büyük beşerî sermayemiz. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak sağlık hizmetine odaklandık. Bundan sonra üretim ve bilgi geliştirmede de güçlü bir altyapı kurmamız gerekiyor. Bu amaçla ‘Fikirden Ürüne-Üreten Sağlık Modeli’ni başlattık. Bu kolay bir iş değil. Mantık değişikliği, davranış yöntemini değiştirecek uzun bir iştir. Uzun solukludur. Bugün veya yarın olmaz. Ama 5-10 senelik programlar bunlar. Biz başladık. Siz bunu tepe noktasına ulaşacaksınız” dedi.

Sağlıklı bir toplum için kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğine de dikkati çeken Bakan Memişoğlu, "Sağlıklı bir toplum için sigaradan, kötü alışkanlıklardan ve sağlıksız beslenmeden uzak durmalıyız. Bunun bilincini hep birlikte oluşturmalıyız. Siz gençlerden en büyük beklentimiz, çevrenizde bu farkındalığı yaymanız. Sağlıklı toplum için bedenimize iyi bakmalı ve sağlıklı kalmalıyız. Bu bizim temel politikalarımızdan biridir" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Bakan Fidan, ABD'de 'Gazze' konulu toplantıya katılacak
  2. Bakan Yerlikaya: Edirne'de kırmızı ışık ihlali yaparak yayaya çarpan motosiklet sürücüsünün yakalandı
  3. Bakan Fidan, BM'nin Kıbrıs Temsilcisi Holguin'i kabul etti
  4. Bakan Şimşek: Terörsüz Türkiye ile bölgede kişi başına düşen gelir, Türkiye ortalamasının iki katına çıkacak
  5. AK Parti, 'Terörsüz Türkiye' raporunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu
  6. Terörsüz Türkiye raporu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu
  7. Bakan Göktaş: Üniversitelerimizle ortak çalışmalar yürütmek istiyoruz
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı Won-shik ile görüştü
  9. 2026 yılı bütçesi, TBMM Genel Kurulu'nda
  10. Bakan Kurum: Türkiye artık afet sonrası konut üretiminde dünyada bir numaradır

© Copyright 2025

DHA