Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tekin: Bu olayın hiçbir yerinde AK Parti’li ya da Cumhur İttifakı'na mensup siyasi aktör yok

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel’e tepki göstererek, “3-5 partiliyi dava arkadaşını, yol arkadaşını ikna edemeyen bir genel başkan bugün çıkmış bütün bu süreçten Sayın Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutmaya çalışıyor. Bunun akılla, mantıkla izah edilebilir hiçbir tarafı yok. Bu olayın hiçbir yerinde AK Parti’li ya da Cumhur İttifakı'na mensup siyasi aktörler yok” dedi.

ABONE OL
Salih TEKİN/ERZURUM, (DHA)-

Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere memleketi Erzurum'a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Fatma Öncü'nün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı ziyaret sırasında konuşan Bakan Tekin, bakanlık olarak Erzurum'a yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Süper Lig’e yükselen Erzurumspor FK'yı da kutlayan Tekin, yeni stadyumun ihalesinin Kurban Bayramı sonrası yapılacağını söyledi.

Türkiye'de demokratik siyaset üzerinde askeri darbelerin örneği olan 27 Mayıs'ın yıl dönümü olduğunu belirten Tekin, "Ben bu vesileyle Türkiye'de demokratik siyasetin güçlenmesine, hukuk devletinin, demokrasinin, insan haklarının güçlenmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Darbe sonrası demokrasi şehidi olarak verdiğimiz Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı bir kez daha hayırla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. İnşallah ülkemizde demokrasinin üzerinde vesayet uygulayan yapılar ilanihaye sessiz kalırlar. Bir daha seslerini çıkaramazlar diyelim" diye konuştu.

Türkiye'de bugün demokratik siyasetin mücadelesini yapanların çok tuhaf bir tabloyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"Biz geldiğimiz siyasi gelenek itibariyle Demokrat Parti'nin yani Menderes'in ve 28 Şubat'a kadar gelen süreçte merkez sağ siyasetin Türkiye'deki demokrasi mücadelesinin devamı olduğumuzu düşünüyoruz. Bugüne kadar bize karşı darbeler yapıldı. Bugüne kadar mensubu bulunduğumuz siyasi partiler kapatıldı. Bunların hepsini hukuk devleti sınırları içerisinde saygıyla karşıladık. Ama bugün içinde bulunduğumuz süreçte maalesef Cumhuriyet Halk Partisi'ni yönettiğini iddia eden ekipler, kendi içlerindeki tartışmalı ortamı farklı şekilde lanse eden bir tavır içerisine girmiş durumdalar. Burada çok detaylı bir analiz yapacak değilim. Ben bu salonda her bulunduğum toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi'nin iyi yönetilmediğini, Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde yaşanan olayların Türk demokrasisi açısından, Türkiye'de hukuk devleti açısından gerçekten kötü kokular geldiğini sürekli söyledim ben burada. Hatta benzetmeler yaptım; Cumhuriyet Halk Partililerin içinde bulunduğu durumu analiz ederken, Tanju Okan'ın şarkısıyla 'Her şey bir rüya olsa unutarak uyansam' diye düşündüklerini söylemiştim yine burada. Bugün de geldiğimiz noktada kurultay sürecinden rahatsız olan bir elin parmakları kadar partiliyi yönetemeyen, onları ikna edemeyen, onlar üzerinde saygınlık tesis edemeyen bir eski genel başkan olan biteni kendisi dışında aktörlere bağlayarak Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya kalkışıyor. Ben şunu daha önce de söylemiştim. Eğer bu durumdan şikayetçiyseniz durum çok net; şikayetçi olan yani kurultay esnasında delegelerin oyları üzerinde manipülasyon yapıldığı iddia edilen 'Benim oyuma, benim siyasi tercihlerime müdahalede bulunuldu' diyen Cumhuriyet Halk Partisi delegelerini çağırıp onları ikna etseydi Özgür Özel, onları ikna etmeyi becerebilseydi yani bir elin parmakları kadar insan yönetebilseydi, bugün konuştuğumuz şeylerin hiçbirisini konuşmuyor olacaktık. 3-5 partiliyi dava arkadaşını, yol arkadaşını ikna edemeyen bir genel başkan bugün çıkmış bütün bu süreçten Sayın Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutmaya çalışıyor. Bunun akılla, mantıkla izah edilebilir hiçbir tarafı yok. Bu olayın hiçbir yerinde AK Parti’li ya da Cumhur İttifakı'na mensup siyasi aktörler yok. Biz de sadece şurasındayız; Türkiye'de demokrasinin bu türden oyların, delege oylarının parayla satın alındığı bir süreçle anılmasından bir ana muhalefet partisinin bu pozisyona düşmesinden demokrasi anlatan, insan hakları siyaset bilimi çalışan bir akademisyen olarak rahatsızım, üzgünüm. Keşke bunlar yaşanmasaydı diye düşünüyorum."


PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yakutiye Kent Meydanı'nda düzenlenen programla partililerle bayramlaştı. Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin yoğun ilgi gösterdikleri bayramlaşmada konuşan Bakan Tekin, dünyanın kaotik günlerden geçtiğini söyledi. Dünyanın birçok bölgesinde savaş, insan hakları ihlalleri, demokrasi ihlalleriyle yaşandığını belirten Bakan Tekin, "Etrafımız bir ateş çemberi. Sadece Türkiye'nin etrafı değil, dünyanın birçok bölgesinde savaş, insan hakları ihlalleri, demokrasi ihlalleriyle karşı karşıyayız. Dünyanın neresine gidersek gidelim, bize 'iyi ki sizin başınızda Recep Tayyip Erdoğan var. O bir dünya lideri ve siz bu kaotik ortamın hep dışında kalmayı başarıyorsunuz' diyor. Bu bana inanılmaz gurur veriyor. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Gerçekten çok zor dönemleri onun liderliği, onun karizmatik otoritesi sayesinde sağlıkla, sıkıntı yaşamadan açtık" dedi.

TÜRKİYE BU İŞLERİ KEŞKE HİÇ YAŞAMASAYDI

Her bayram törenlere katıldığını ifade eden Bakan Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şimdi şöyle bir durumla karşı karşıyayız. Bakın ben buraya her bayram geliyorum. Her bayram Allah razı olsun, bir öncekine göre daha coşkulu birlik ve beraberliğimizi daha güçlü hissettiğimiz bir bayramlaşma töreni yapıyoruz. Biz buradan İbrahim başkanın liderliğinde ve Mehmet Sekmen başkanın ağabeyliğiyle, milletvekillerimizle beraber çok örnek teşkil edebilecek bir birlik beraberlik sunuyoruz. Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız geliyor Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygısını sunuyor, teşekkür ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız kendisinden öncekine teşekkür ediyor. Milletvekillerimiz, eski vekillerimiz, eski il başkanlarımız konuşuyor. Peki geçtiğimiz hafta bir siyasi partinin genel merkezinde neler yaşadık arkadaşlar? Önceki genel başkanların fotoğrafları biri geliyor, onu indiriyor, öbürü geliyor, onu indiriyor. Yerlerde sürünüyor. Birisi geliyor önceki genel başkana lanet okuyor, bela okuyor. Şimdi 'Allah bizleri ne büyük bir felaketten korumuş' diye eminim hepiniz dua ediyorsunuzdur. Gerçekten böylesine kaotik bir ortamdan, böylesine tartışmaların olduğu bir ana muhalefetin olmasından dolayı ben şahsen rahatsızım. Peki nasıl bakıyoruz mevzuya? Biz şöyle bakıyoruz. Türkiye bu işleri keşke hiç yaşamasaydı. Rahmetli Erbakan Hoca derdi ki; 'Biz onların birbirlerini tanıdığı kadar onları iyi tanımayız. Bir şeyler söyleniyorsa doğrudur' diyordu. Ben de öyle bakıyorum şahsen. Şöyle değerlendiriyorum. Sayın önceki genel başkan Tayyip Erdoğan'ı suçlamak yerine bir önceki kurultayda tartışmalı, şaibeli kurultaydan şikayetçi olan delegeleri ikna etmeyi tercih etseydi, onları davet edip, onlara yaptıkları şeyin hukuka uygun olduğunu anlatıp onları ikna etmeyi başarabilseydi bunların hiçbirisini yaşamayacaktık. Dolayısıyla bu olayın arkasında başka bir şaibe aramaya gerek yok. Yeterince şaibe zaten orada var. Ben Allah'a hamdediyorum. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz ve AK Parti ailesi gibi birbirine kenetlenmiş bir ailemiz var. Elhamdülillah. Allah hepinizden razı olsun."

Bakan Tekin, konuşmasının ardından törene katılan partililer ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.



Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de
  2. Dışişleri Bakanlığı'ndan İspanya'daki orman yangınlarına ilişkin mesaj
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Selam'ı kabul etti
  4. İletişim Başkanı Duran, Nurettin Topçu'yu andı
  5. CHP'de 14 ile yeni il başkanı atandı, 7 il yönetimi görevden alındı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Liberya Cumhurbaşkanı Boakai ile görüştü
  7. Emine Erdoğan, Lübnan Başbakanı'nın eşi Sahar Selam ile görüştü
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurettin Topçu’yu vefatının 51’inci yılında andı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecimizin başarıya ulaşmasıyla içeride ve dışarıda yeni bir hikaye yazmaya başlayacağız
  10. Bakan Gürlek, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Duman ile görüştü

© Copyright 2026

DHA