Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tunç: İsrail'in saldırgan politikalarına karşı somut ve caydırıcı adımlar atılmalı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in İran'a yönelik saldırısıyla ilgili, "Birleşmiş Milletler ve ilgili uluslararası kuruluşlar, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli; İsrail’in saldırgan politikalarına karşı somut ve caydırıcı adımlar atmalıdır" dedi.

ABONE OL
Eda KOÇ/ANKARA, (DHA)-

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail’in, sadece bölgemiz için değil, küresel barış ve istikrar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu bir kez daha üzülerek görüyoruz. Gazze’de 55 binden fazla masum sivili şehit eden İsrail’in, İran’a yönelik uluslararası hukuka aykırı saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail, yürüttüğü saldırılarla bir kez daha insan haklarını ve uluslararası hukuku açıkça ihlal etmiş, bölgedeki gerginliği ve güvensizliği derinleştirmiştir" dedi.

'ADALETİN TESİSİ, KALICI BARIŞIN ÖN KOŞULUDUR'

Bu tür sistematik ve hukuk dışı eylemlerin, tüm dünyada güvenliği ve barışı tehdit ettiğini vurgulayan Bakan Tunç, "İsrailli yetkililerin işledikleri insan hakları ve savaş suçlarının cezasız kalması, benzer suçların tekrarlanmasına zemin hazırlamaktadır. Adaletin tesisi, kalıcı barışın ön koşuludur. Uluslararası toplumun, bu hukuksuzluklara karşı daha güçlü ve etkili bir tutum sergilemesi şarttır. Birleşmiş Milletler ve ilgili uluslararası kuruluşlar, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli; İsrail’in saldırgan politikalarına karşı somut ve caydırıcı adımlar atmalıdır. Türkiye olarak hukukun üstünlüğünü, adaleti ve insan haklarını savunmaya; İsrail’in işlediği suçların hukuk önünde hesabını vermesi için çabalarımızı tüm meşru uluslararası platformlarda sürdüreceğiz. Barışın, istikrarın ve insan onurunun hakim olduğu bir uluslararası düzen için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Gelecek Partisi resmen feshedildi
  2. MHP'li Küçük: Terörsüz Türkiye, Türk Devleti'nin vizyon projesidir
  3. Özgür Özel: Yarının iktidarının genel başkanı olarak karşınızdayım
  4. Kılıçdaroğlu: Verin iktidarı, göreceksiniz hizmet nasıl olur
  5. Bakan Çiftçi: Gökyüzünde, Mavi Vatan'da ve uzay çalışmalarımızda Türk bilim insanlarının ve mühendislerinin emeği var
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu
  7. Kurtulmuş: İsrail’in Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri, Netanyahu hükûmetinin çaresizliğinin yeni bir tezahürüdür
  8. İletişim Başkanlığı'ndan İsrail'in açıklamalarına tepki
  9. Türkiye ve 7 ülkeden İsrail'in hukuk dışı yerleşim politikalarını kınama
  10. AK Parti'li Çelik: İnsanlık suçları Netanyahu'nun 'kimlik kartı' olmuştur

© Copyright 2026

DHA