Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı, adaletin de yüzyılı olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim-savcı yardımcılılarıyla bir araya gelerek, "Sizler adaletin tecellisi yolunda Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak kişilersiniz. Türkiye Yüzyılı, adaletin de yüzyılı olacak inşallah. Bütün temennimiz; Türkiye'yi dünyada en güçlü ülkeler konumuna getirelim" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Tunç, Türkiye Adalet Akademisinde eğitimleri devam eden 2'nci dönem hakim-savcı yardımcılarıyla 'Gelenekten Geleceğe Adalet Eğitimi' programında bir araya geldi. Hakim-savcı yardımcılarına hitap eden Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı'nda inşa sürecinde genç hukukçulara büyük görev düştüğünü belirtti. Hakim-savcı yardımcılarının akademide ve adliyelerde edinecekleri tecrübelerle birlikte kürsüye daha güçlü şekilde çıkacaklarını belirten Bakan Tunç, "Adalet toplumsal barış ve huzurun teminatıdır. Devletin görevi öncelikle adaleti tesis etmektir" dedi.

'YARGIDA KALİTEYİ DAHA DA ARTIRACAKSINIZ'

Osmanlı'nın medeni kanunu Mecelle'de Ahmet Cevdet Paşa'nın hakimin özelliklerini nasıl saydığını anlatan Bakan Tunç, "Sizler adaletin tecellisi yolunda Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak kişilersiniz. Türkiye Yüzyılı, adaletin de yüzyılı olacak inşallah. Bütün temennimiz; Türkiye'yi dünyada en güçlü ülkeler konumuna getirelim. Sizlere güveniyoruz. Sizler yargıda kaliteyi daha da artıracaksınız. Adayların kurası kasım ayı gibi çekilecek. Artık bundan sonra akademide hep hakim-savcı yardımcılarımız olacak. Sizler de inşallah bu süreyi tamamladıktan sonra ülkemizin, milletimizin hizmetinde en güzel çalışmaları yapacaksınız" diye konuştu.

'FİZİKİ İMKANLAR KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER KATETTİK'

Bakan Tunç, adaletin tecellisi için mevzuatın da ihtiyaçlara cevap verir nitelikte ve güncel olması gerektiğini belirterek, Yargı Reformu Strateji Belgeleriyle mevzuatın yenilendiğini kaydetti. Bakan Tunç, son 23 yılda temel kanunların değiştiğini belirterek, "Fiziki imkanlar konusunda da çok önemli mesafeler katettik. 78 adliye sarayından bugün 387 civarında yeni müstakil adliye binamız var. 68 tane de yatırım programında olan var. Her hafta bir açılış, bir temel atma törenine giderek adliyelerimizin daha kaliteli mekanlara kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Teknolojinin imkanlarını artırıyoruz. UYAP sistemimizi geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yargıda fiziki imkanları geliştirmeye devam edeceklerini kaydeden Bakan Tunç, "Tabii en önemlisi insan unsuru. Yani yargıda asıl karar verecek olan kürsüdeki hakimlerimiz, iddia makamı savcılarımız ve savunmayı temsil eden avukatlarımız. Özellikle hakim-savcı yardımcılığı sistemine geçmemizin sebebi kaliteyi daha da artırmak ve bu hedefi gerçekleştirmek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 4'üncü Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yargı hizmetlerinin gecikmeksizin, öngörülebilir ve güvenilir bir şekilde gerçekleşmesine yönelik önemli amaçlar ve hedefler olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, 11’inci Yargı Paketi üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile telefonda görüştü
  2. Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’nin GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının uzatılmasına ilişkin açıklama
  3. MHP'li Topsakal: Terörsüz Türkiye’yi, dünyada gelişen savaşlara karşı bir önlem olarak düşünün
  4. Dışişleri Bakanlığı: Suudi Arabistan'ı hedef alan İHA saldırılarını kınıyoruz
  5. MHP’li Büyükataman: Terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak ve iş birliği yapan siz değil miydiniz
  6. Bakan Göktaş: İyilik Var Platformu’nu 86 milyon vatandaşımızla buluşturuyoruz
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 12 Eylül'ün insanımıza yaşattıklarını asla unutmayacağız
  8. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye siyasi istikrarını güçlü bir şekilde sürdürüyor
  9. AK Parti’li Şen: 1 Ekim itibarıyla anayasa çalışmalarına hız verilecek
  10. Bakan Işıkhan: Terörsüz Türkiye ideali geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek büyük bir milattır

© Copyright 2026

DHA