Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: 2025 yılında 127 milli yük vagonunu raylara indirdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılında 127 adet yeni nesil milli yük vagonunu raylara indirdiklerini açıkladı. Uraloğlu, "Yeni nesil milli vagonlar Avrupa yönü taşımaların yüzde 17,4’ünü, tüm uluslararası taşımaların ise yüzde 16,4’ünü gerçekleştirdi" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ’nin (TÜRASAŞ) yerli ve milli yük vagonu üretimini değerlendirdi. Uraloğlu, Avrupa Karşılıklı İşletilebilirlik Şartları (TSI) Sertifikasına sahip yeni nesil milli yük vagonları Sggmrs ve Sggrs’nin yurt içinde olduğu gibi uluslararası taşımacılıkta da kullanıldığını belirterek, "Sggmrs vagonlarına 2 adet 45’lik, 2 adet 40’lık veya 4 adet 20’lik konteyner yüklenebilirken, Sggrs vagonlarına 2 adet 40’lık veya 4 adet 20’lik konteyner yüklenebiliyor.

Özellikle Sggmrs tipi yeni nesil milli yük vagonumuz 29,5 metre uzunluğu, iki vagonluk konteyneri tek vagonda taşıyabilme özelliği, rakiplerinden 9,5 ton daha hafif olması ve eş değer vagonlara göre 4 ton daha fazla yük taşıyabilmesiyle sınıfının en ayırt edici ürünü haline geldi" dedi.

Yerli ve milli üretim kapasitesinin güçlenmesiyle Türkiye’nin lojistik kabiliyetinin daha da artacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından bu yıl yaklaşık 1,85 milyon ton uluslararası yük taşındı.

Bu taşımaların 1,35 milyon tonu Avrupa yönüne gerçekleşirken yeni nesil milli yük vagonlarımız Avrupa yönü taşımaların yüzde 17,4’ünü tüm uluslararası taşımaların ise yüzde 16,4’ünü gerçekleştirdi. Yeni nesil milli vagonlarımızın demiryolu filomuzdaki payı arttıkça taşıdıkları yük miktarı da artacak" ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. Dilekçe Komisyonu toplanamadı
  2. Emine Erdoğan: Batılı bir imaj taşımayan her kadının çağdışı sayıldığına üzülerek şahit oluyoruz
  3. Bakan Kurum: İstişareye dayalı liderlik anlayışıyla çalışacağız
  4. Ömer Çelik'ten CHP'ye kınama
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  6. Cevdet Yılmaz: CHP Grubu tarafından ortaya konan provokatif yaklaşımı kınıyorum
  7. Bahçeli: CHP'nin kürsü işgaline kadar varan anti demokratik ve faşizan muameleleri mazur görülemeyecektir
  8. Bakanlar Gürlek ve Çiftçi, TBMM'de yemin etti
  9. Yavuz Ağıralioğlu, Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

© Copyright 2026

DHA