Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Deprem bölgesine 51,1 milyar lira ulaştırma harcaması yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, deprem bölgesine yönelik 51,1 milyar lira ulaştırma harcaması yapıldığını açıkladı.

ABONE OL
Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 2'nci yılına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, 11 ili etkileyen depremlerin ardından, ilk andan itibaren sahada olduklarını belirterek, "Bölgenin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi ve hasarlarının giderilmesi amacıyla 39,5 milyar lira yatırım ile 11,6 milyar lira cari olmak üzere 51,1 milyar lira harcama yaptık" dedi.

'142 KİLOMETREDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI'

Kalıcı deprem konutlarının yapımı sürerken, bu bölgelerin bağlantı ve imar yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını aktaran Uraloğlu, "Bu kapsamda 8 ilde, 26 ayrı kesimde toplam 336 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolunun, altyapılarıyla birlikte imalatlarına süratle başlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. 142 kilometrede ise çalışmalar tamamlandı" ifadelerini kullandı.

'1060 KİLOMETRELİK HATTI DEMİR YOLU İŞLETMECİLİĞİNE AÇTIK'

Depremde, Mersin-Adana-Toprakkale, Toprakkale-İskenderun, Malatya-Yolçatı hatları olmak üzere 1275 kilometrelik demir yolu hattının hasar gördüğünü anımsatan Bakan Uraloğlu, depremin ardından hızla yapım onarım çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Uraloğlu, "1060 kilometrelik hattaki çalışmaları tamamlayarak, demir yolu işletmeciliğine açtık. Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı kesiminde de çalışmalara 2 etap halinde devam ediyoruz. Gölbaşı-Narlı-Nurdağı kesimindeki çalışmaları tamamladık. Gölbaşı-Malatya arasında yüzde 98 ilerleme kaydederek sona yaklaştık" açıklamasında bulundu.

Hatay Havalimanı'nın 3 bin metrelik pistinde depremden dolayı ağır hasar oluştuğunu anımsatan Uraloğlu, "Havalimanını 9 Şubat 2023'ten itibaren yalnızca görerek uçuş şartlarında ambulans, insani yardım, VIP ve askeri amaçlı olmak üzere helikopter uçuşlarına, 12 Şubat 2023 tarihi itibarıyla da insani yardım, ambulans ve askeri uçak trafiğine açtık. Sonrasında da altyapının inşası için gerekli çalışmaları başlattık. 3 bin metre uzunluğundaki en geniş gövdeli uçakların dahi inebileceği şekilde yaptığımız pist çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu.

'1400'E YAKIN KALICI BAZ İSTASYONU KURULUMU SAĞLANDI'

İşletmeciler tarafından deprem bölgesine 500'e yakın mobil, karavan ve römork tipi baz istasyonu, 3 bin 500'e yakın jeneratör ve 8 acil iletişim aracı sevk edildiğini bildiren Bakan Uraloğlu, "Bakanlığımız ile BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından yürütülen, özellikle afet ve acil durumlarda ilgili bölgeye sevk edilmek üzere hazırda bulundurulan 36 römork tipi mobil baz istasyonu ile ULAK Haberleşme A.Ş.'nin de hazır bulundurduğu 4 mobil baz istasyonu; Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerine yönlendirildi" bilgilerini paylaştı.

TÜRKSAT tarafından ise 163 noktaya ücretsiz VSAT uydu terminali ile kablosuz erişim noktaları kurulduğunu aktaran Uraloğlu, devamında şunları ifade etti:

"Konteyner kentlere fiber bağlantı, kablosuz internet hizmeti ve TÜRKSAT 5B üzerinden uydu internet hizmeti götürüldü. Ayrıca, konteyner kent ve çadır kentlerin mobil kapsama ihtiyaçları karşılandı. Deprem bölgesinin yeniden imar ve inşası kapsamında, haberleşme altyapıları için işletmecilerin gerekli planlamaları yapmaları ve 1400'e yakın kalıcı baz istasyonu kurmaları sağlandı"

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Bu sene ihracatta 400 milyar doları aşacağız
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gelin yeni bir dünyanın kuruluşunun kapılarını sonuna kadar açalım
  3. Dışişleri Bakanlığı’ndan Suudi Arabistan’daki helikopter kazasında ölenler için taziye mesajı
  4. İletişim Başkanı Duran’dan, İsrail’in 1915 olayları ile ilgili kararına tepki
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Estonya Parlamentosu Başkanı Hussar ile görüştü
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Letonya Parlamentosu Başkanı Mierina ile görüştü
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, NATO PA Başkanı Perestrello ile görüştü
  8. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Dotsova ile görüştü
  9. Dışişlerinden, İsrail hükümeti tarafından 1915 olaylarına ilişkin alınan karara tepki
  10. Hakan Fidan ve Ömer Çelik Bolu’da göl kenarında vatandaşlarla buluştu

© Copyright 2026

DHA