Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) tarafından yayımlanan Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nda, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1359 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olduğunu bildirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklama ile EUROCONTROL'ün 4-10 Kasım döneminde Avrupa'daki havalimanlarında gerçekleşen havacılık istatistiklerinin yer aldığı Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nu değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1359 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı olduğunu belirterek, "İstanbul Havalimanımız; Londra, Amsterdam ve Paris gibi Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini korudu" dedi. Uraloğlu, küresel ölçekli 25 havalimanı içerisinde ortalama 686 günlük uçak kalkışının gerçekleştiği İstanbul Havalimanı'nın dünya genelinde 9'uncu sırada yer aldığına dikkat çekti.

'TÜRKİYE AVRUPA'DA 6'NCI SIRADA'

Türkiye'nin günlük ortalama 2 bin 815 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6'ncı sırada yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, "Uçuş yoğunluğundaki başarımız uçuşlardaki gecikme sürelerinde de devam etti. EUROCONTROL hava sahası uçuş başına gecikme sürelerini incelediğimizde Türk hava sahamız uçuş başına sadece 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri oldu" dedi.


Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü
  2. Bakan Memişoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile bir araya geldi
  3. Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Thani ile görüştü
  4. Özgür Özel Adalar'da konuştu
  5. Komisyon Başkanı Alkayış: Komisyonumuza 13 bin 323 başvuru yapıldı
  6. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz
  7. İletişim Başkanı Duran: CHP grubunun sorumluluktan uzak yaklaşımını kınıyorum
  8. Bakan Bayraktar: TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı
  9. Dilekçe Komisyonu toplanamadı
  10. Emine Erdoğan: Batılı bir imaj taşımayan her kadının çağdışı sayıldığına üzülerek şahit oluyoruz

© Copyright 2026

DHA