Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Sahibi Türk olan 16 gemiyi yakından izliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına ilişkin, "Bölge halihazırda yüksek risk taşıyor. Denizcilik Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda bölgede seyir halinde bulunan Türk bayraklı gemiler için ISPS (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisleri Güvenlik Kodu) kapsamında güvenlik seviyesini 3'e çıkarmıştık, bu seviye halen geçerli. Bölgede Türk bayraklı gemimiz olmamakla birlikte sahibi Türk olan 16 gemiyi yakından izliyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hürmüz Boğazı'ndaki ve bölgedeki su yollarındaki gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Bilindiği üzere Orta Doğu'da yaşanan savaş nedeniyle 28 Şubat'tan itibaren Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişleri durduruldu. Şu anda Basra Körfezi’nde yüzlerce gemi bekliyor, bazı ticari gemilerde ise hasar bilgileri mevcut. Bölge halihazırda yüksek risk taşıyor" dedi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bölgede seyir halindeki Türk bayraklı gemiler için ISPS kapsamında güvenlik seviyesini 3'e çıkardıklarını belirten Bakan Uraloğlu, "Bu seviye halen geçerli. Gemilerimize seyir duyurularını yakından takip etmelerini ve ihtiyaç halinde Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimiz ile ivedilikle temas kurmalarını bildirdik. Bölgede Türk bayraklı gemimiz olmamakla birlikte sahibi Türk olan 16 gemiyi yakından izliyoruz. Tüm bu gelişmeler, uluslararası deniz kurallarının temel ilkelerinden olan seyrüsefer serbestisinin korunmasının hayati önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Denizcilerimizin güvenliği ve ticaret filomuzun korunması için gerekli tüm diplomatik ve idari tedbirleri kararlılıkla almaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Çiftçi, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı
  2. AK Parti'li Usta: Cumhurbaşkanı diye ilan ettiler, şimdi aynı isimler hain diyorlar
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı için video mesaj yayınladı
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Özbekistan ve Türkiye dostluğunu gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor
  5. Bakan Fidan, 'Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde' sergisinin açılışına katıldı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski'yi kabul etti
  7. Bakan Kurum: 20 bin konutu bilhassa orta gelirli vatandaşlarımızın erişimine sunuyoruz
  8. Bakan Gürlek: Türkiye'nin yargısını hedef almak beyhude bir çabadır
  9. Bakan Yardımcısı Turan: Türkiye, çetelerle gündem olacak bir ülke değildir
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda dijital üretimin yüzyılı yapacağız

© Copyright 2026

DHA