Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Tahran-Van tren seferi 9 Mart'ta yeniden başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tahran-Van yolcu treninin yeniden seferlerine başlayacağını belirterek, "İlk sefer Tahran’dan 9 Mart, Van'dan ise 10 Mart 2025 tarihinde gerçekleşecek" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Uraloğlu, İran Demiryolları ile yapılan görüşmeler sonucunda Tahran-Van yolcu treninin 9 Mart 2025 tarihinde seferlerine yeniden başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye ile İran arasındaki demiryolu iş birliği, bölgesel ulaşımın güçlenmesi ve turizm hareketliliğinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır. Tahran-Van treninin yeniden seferlere başlaması hem ekonomik hem de kültürel bağları daha da kuvvetlendirecektir" ifadelerini kullandı.

'BİLETLER 25 ŞUBATTA SATIŞA SUNULACAK'

İlk seferin Tahran'dan 9 Mart, Van'dan ise 10 Mart 2025 tarihinde gerçekleşeceğini belirten Uraloğlu, "Tahran-Van yolcu treni pazar ve çarşamba günleri Tahran'dan 12.35'te, Van'dan ise pazartesi ve perşembe günleri saat 20.00'de hareket edecek. Yolcularımız, 22 saatlik keyifli bir seyahati demir yolu konforunda gerçekleştirecekler. Biletler ise 25 Şubat Salı günü satışa sunulacak" diye konuştu.

İran Yolcu Taşıma Şirketi (RAJA) tarafından işletilecek olan tren, 7 adet 40 kişi kapasiteli kuşetli vagondan oluşacak ve haftada iki kez karşılıklı sefer yapacak. Bilet satışları, TCDD Taşımacılık AŞ uluslararası bilet satışına açık olan Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul (Sirkeci), İstanbul (Halkalı), İzmir (Basmane), Konya ve Van gişelerinden yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Genel Kurul’da ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı
  2. Bakan Fidan: Türkiye'nin dış politikası devlet aklıyla ve stratejik öngörüyle şekillenmektedir
  3. İçişleri Bakanı Çiftçi, Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemede bulundu
  4. Bakan Fidan, İranlı ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü
  5. Gaziantep BBB Şahin: Çocuğun, gencin veya ailenin ihtiyaçlarına göre mekânsal planlamaları yaptık
  6. Bakanlar Gürlek ve Işıkhan bir araya geldi
  7. Bakan Bolat, Somalili mevkidaşı Hassan ile bir araya geldi
  8. Ömer Çelik: Özgür Özel’in söylediklerinin bir hükmü yoktur
  9. Bakan Çiftçi, AB İçişleri ve Göç Komiseri Brunner ile görüştü
  10. Bakan Fidan, Çinli mevkidaşıyla görüştü

© Copyright 2026

DHA