Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Turistik Karaelmas Ekspresi, 3 turistik sefer gerçekleştirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Karaelmas Ekspresi’nin 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım 2025 tarihlerinde toplam 3 turistik sefer gerçekleştireceğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batı Karadeniz’in doğal ve kültürel mirasını demiryolları aracılığıyla tanıtmak amacıyla Ankara-Zonguldak hattında işletilen Özel Turistik Karaelmas Ekspresi’nin yeni seferlerine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, "Bu yıl 13 Haziran’da ilk seferini yapan Turistik Karaelmas Ekspresi, sonbaharda da Batı Karadeniz’e yolculuk etmeye devam edecek. Batı Karadeniz’in doğal ve kültürel mirasını demiryolları aracılığıyla tanıtmak amacıyla yeniden seferlerine başlayan Turistik Karaelmas Ekspresi, 26 Eylül, 10 Ekim ve 14 Kasım 2025 tarihlerinde toplam 3 turistik sefer gerçekleştirecek" dedi.

120 YOLCU KAPASİTELİ

Trenin, TCDD Taşımacılık AŞ, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Zonguldak İl Özel İdaresi iş birliğiyle işletildiğini kaydeden Uraloğlu, bu kapsamda üçlü bir protokol imzalandığını ifade etti. Uraloğlu, "Toplam 7 vagondan oluşan Turistik Karaelmas Ekspresi’miz 1 yemekli ve 6 yataklı vagona sahip. Toplam 120 yolcu kapasiteli tren Ankara–Zonguldak güzergahında Karabük/Yeşilyenice’de; Zonguldak–Ankara dönüşünde ise Çerkeş, Çankırı ve Kalecik’te gezi amaçlı duraklamalar yapacak" açıklamasında bulundu.




Diğer Haberler

  1. Emine Erdoğan'dan TDT liderleriyle akşam yemeği paylaşımı
  2. Mansur Yavaş: Benim için asıl olan makam değil milletin güvenidir
  3. Türkiye ile Özbekistan arasında gümrüklerde veri paylaşımına ilişkin ek protokol imzalandı
  4. Emine Erdoğan'dan TDT Zirvesi paylaşımı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi ‘Türk asrı’ yapmak için mücadele edeceğimize yürekten inanıyorum
  7. Cevdet Yılmaz, TDT Zirvesi liderlerini karşıladı
  8. DMM: Türkiye'nin İsrail'deki seçimlere müdahale ettiği iddiaları asılsızdır
  9. Türkiye ile Özbekistan arasında 5 anlaşma imzalandı
  10. Beştepe Millet Ormanı hizmete açıldı

© Copyright 2026

DHA