Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Türkiye, gerçekten bir güven adası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İsterdik ki bayramı tüm coğrafyamızda huzurlu bir şekilde kutlayalım ama maalesef bir savaş sürecindeyiz. Türkiye, bu kadar karmaşanın içerisinde bir güven adası olarak konumunu güçlü bir şekilde yürütüyor. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye, gerçekten bir güven adası” dedi.

ABONE OL
Selçuk BAŞAR/TRABZON, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketi Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenlerine katıldı. Yoğun katılımın olduğu törenlerde hemşehrileriyle bayramlaşan Uraloğlu, “Tüm hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyoruz. Bir ramazanı tamamladık ve çok şükür bayrama ulaştık. Sizlerin aracılığıyla herkesin bayramını tebrik ediyorum.

Allahutaala bizleri nice bayramlara eriştirsin inşallah. İsterdik ki bayramı tüm coğrafyamızda huzurlu bir şekilde kutlayalım ama maalesef bir savaş sürecindeyiz. Gerek kuzeyimizde gerek Orta Doğu’da olan savaş noktasında Cumhurbaşkanımızın yoğun bir gayretinin olduğunu, savaşın başlamaması, durması için bir gayreti olduğunu özellikle belirtmek isterim.

Türkiye, bu kadar karmaşanın içerisinde bir güven adası olarak konumunu güçlü bir şekilde yürütüyor. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye, gerçekten bir güven adası. Cumhurbaşkanımız, Rize’de kendi memleketinde, kendisiyle de bayramlaştık. Burada birlikteyiz, gerek belediye gerek kurumlarımız olsun şehrimizde daha yoğun bir çalışmayı görmüş olacağız. Seneyi de bu şekilde geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

TGC’Yİ ZİYARET ETTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, memleketi Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenlerinin ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni (TGC) ziyaret etti. Burada gazetecilerle bayramlaşan Uraloğlu, “Etrafımızda olan savaşların bitme noktasında Cumhurbaşkanımızın çok ciddi bir gayretinin olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. İnşallah bir an önce biter. Çünkü komşumuzda olan bir savaş her halükarda bizi etkiliyor. Turizminden ulaşıma her şeyine kadar. Ulaşım noktasında şu anda çok ciddi bir sıkıntımız olmadığını özellikle söylemek isterim. Hürmüz Boğazı’nda kalan 14 tane Türk bayraklı olmayan ancak Türk sahipli gemi var. Bizim için sahipleri Türk olduğu için kıymetli. Onların oradan çıkarılabilmesi için ilgili kurumlarımızla beraber ne yapılabilir onu yakından takip ediyoruz. Yine kapalı olan hava sahaları var. Suriye’nin güneyi olsun Irak, İran, Lübnan’da kapalı olsun bunlar kapalı. Diğer havalimanlarına uçuşlar var. Sadece bizim vatandaşlarımızın değil, diğer ülke vatandaşlarının ülkelerine gitmesi için Dışişleri Bakanlığımız ile ciddi bir operasyonu yürüttük, halen yürütüyoruz. Temennimiz bir an önce son bulmasıdır” dedi.

DENİZ DOLGUSUNDA 3’ÜNCÜ HAVALİMANI BU SENE BAŞLIYOR

Trabzon’da deniz dolgusuyla inşa edilecek yeni havalimanı projesine de değinen Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın yakından takip ettiği ve geçen yılın sonundaki il programımızda açıkladığı Trabzon Havalimanı projesi var. Şu anda Trabzon Havalimanı kapasitesi 3 milyon civarında biraz ilaveler yaptık. Yaklaşık 4 milyona çıkmıştır. Geçen sene 3,5 milyon civarında yolcu geliş ve gidiş yaptı; bu bize yetmiyor. İlk etapta 10 milyonluk bir havalimanı projelendirdik. İhalesini ve yer teslimini yaptık. Mevcut havalimanının sahile doğru olan denizin üzerinde Türkiye’de 3’üncü dünyada da sayılı havalimanlarından bir tanesine inşallah bu sene başlayacağız. Bu proje kıymetli olacak” diye konuştu. 








Diğer Haberler

  1. Bakan Çiftçi: Bu devlete, bu millete karşı hizmet borcumuz var
  2. DMM: 'Suudi Arabistan ile yapılan enerji santral anlaşmasının Türkiye lehine hiçbir maddesi bulunmadığı' iddiası dezenformasyon
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u karşıladı
  4. Bakan Kacır: 12 milyar dolar düzeyinde olan potansiyel dış ticaret açığını kapama imkanına sahip olacağız
  5. Bakan Kacır: Türkiye 2027'de kendi milli hibrit roket motorunu ateşleyerek Ay'a erişen ülke olacak
  6. Cevdet Yılmaz: Türkiye, dünyanın bağlantı noktası konumunda olan bir ekonomidir
  7. Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Arnault ile görüştü
  8. Bakan Kacır, TÜBİTAK'ın 'Savunma Sanayi Alanında İş Birlikleri' anlaşmasının imza törenine katıldı
  9. Bakan Kurum’dan seçim kampanyasına destek iddialarına yalanlama
  10. Bakan Gürlek, Çağla Tuğaltay’ın ailesini kabul etti

© Copyright 2026

DHA