Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Uraloğlu: Uçuşta powerbank kullanımının yasaklanmasını tavsiye ettik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğulu, hava yolu işletmelerine taşınabilir şarj cihazlarının (powerbank) uçuşta kullanılmasının yasaklanması yönünde tavsiyede bulunduklarını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul-Seul seferini gerçekleştiren bir yolcu uçağının powerbank kaynaklı bir olay nedeniyle İstanbul'a geri dönmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Uraloğlu, "Kazakistan hava sahasında seyir halindeki Asiana Havayolları'na ait uçakta bir yolcunun taşınabilir şarj cihazını koltuk arasına düşürmesi ve cihazın koltuk aralığından çıkarılamaması nedeniyle uçağın İstanbul'a dönmesi, uçuş emniyetinin önemini bir kez daha gösterdi" dedi.

'KURALLARA TİTİZLİKLE UYULMASI GEREKİYOR'

Bakan Uraloğlu, taşınabilir şarj cihazlarının sıkışma, darbe veya ezilme gibi durumlarda yangın riski oluşturduğunu vurgulayarak, "Uçakta taşınan elektronik cihazların uluslararası havacılık standartlarına uygun şekilde taşınması, uçuş emniyeti açısından kritik öneme sahip. Bu sebeple, taşınabilir elektronik cihazlarla ilgili uluslararası kurallara titizlikle uyulması büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

'YASAKLANMASI YÖNÜNDE TAVSİYEDE BULUNDUK'

Daha önce Güney Kore'de bir uçakta powerbank patlaması sonucu yangın çıktığını aktaran Uraloğlu, "Benzer bir riskin ülkemizde yaşanmaması adına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla hava yolu işletmelerimize taşınabilir şarj cihazlarının uçuşta kullanılmasının yasaklanması yönünde tavsiyede bulunduk" açıklamasında bulundu.





Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'i resmi törenle karşıladı
  2. Bakan Bak: Projelerimiz, çocukların suça sürüklenme riskini azaltan faktörler arasında
  3. Dervişoğlu, Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaret etti
  4. CHP'li Böke: Gümrük Birliği'nin güncellenmesi için yeni diplomasi anlayışına ihtiyaç var
  5. Kurtulmuş: Bu davranışın Türkiye demokrasisine karşı yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum
  6. DEM Parti'li Doğan: Komisyondan beklenti, uzlaşıya varılmış ortak raporun çıkmasıdır
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin faşizan ve kibirli zihniyetine bir kez daha tanık olduk
  8. Görele Belediye Başkanı Dede, görevden uzaklaştırıldı
  9. Bakan Uraloğlu: Ülkemizi denizcilikte lider ilk 10 ülke arasına taşıdık
  10. Bakan Gürlek: Yargı süreçlerinin daha kısa sürede sonuçlanması için katkı sağlayacağız

© Copyright 2026

DHA