Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yanık: Bir bütün olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor

TBMM'de milletvekili kaydını yaptıran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Siyasetin seçim dönemlerinde; kendi içinde, kendi doğası gereği tartışmaları, gerilimi, gerginliği olur. Ama artık bir millet olarak, bir bütün olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor" dedi.

ABONE OL
Kaan ULU- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

14 Mayıs'ta yapılan seçimde milletvekili seçilen Bakan Yanık, TBMM'de kaydını yaptırdı. Gazetecilere açıklama yapan Yanık, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. Yanık, "Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılına adım attığımız bir döneme başlamak, hepimiz için, 85 milyon için çok önemli. Önümüzdeki süreçte inşallah hem Meclis tarafıyla yasama faaliyetlerinin yoğunlaştığı güçlü bir Meclis yapısının oluştuğu, hem de hükümet tarafıyla icraatların yoğunlaştığı, işte o Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin gerçekleşmesi için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağımız bir dönem olacak" diye konuştu.

'MİLLİ İRADEYİ HAZMEDEMEYEN TARAFLAR GÖRÜYORUZ'

Yanık, demokratik teamülleri hiç bozmadan oluşan bir seçim geçirdiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreç inşallah milletimizi bir bütün halinde büyüttüğümüz, geliştirdiğimiz, refaha ulaştırdığımız bir dönem olacak. Siyasetin seçim dönemlerinde; kendi içinde, kendi doğası gereği tartışmaları, gerilimi, gerginliği olur. Ama artık bir millet olarak, bir bütün olarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bu anlamda ben bu milletin bir evladı olarak şunu özellikle istirham ediyorum; özellikle muhalefet liderlerinden siyasetin kendi doğası, kendi normalitesi içerisinde devam etmesi ve seçmenin birbirinden farklı siyasi görüşler, farklı tutumlar sebebiyle kopmaması bizim bir bütün, bir millet olmamız açısından son derece önemli. Dolayısıyla bu gerilimi, bu kopuşu; bir takım hala daha seçim bitmesine rağmen oluşan milli iradeyi hazmedemeyen taraflar görüyoruz, insanlar görüyoruz, kamuoyunun tanıdığı aktörleri görüyoruz. Bunlar son derece tehlikeli. Bu günler gelir geçer; ama bu, hafızada kötü yer tutar. Buna izin vermeyelim. Şimdi özellikle istirham ediyorum. Artık bitti. Artık icraat zamanı. Artık bu toplumun geleceğini inşa etme zamanı. O yüzden özellikle muhalefet siyaset liderlerinden kendi seçmenleri üzerinde daha fazla siyaset mühendisliğine izin vermemeleri gerektiğini bir vatandaş olarak istirham ediyorum." 

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü
  2. Bakan Memişoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile bir araya geldi
  3. Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Thani ile görüştü
  4. Özgür Özel Adalar'da konuştu
  5. Komisyon Başkanı Alkayış: Komisyonumuza 13 bin 323 başvuru yapıldı
  6. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz
  7. İletişim Başkanı Duran: CHP grubunun sorumluluktan uzak yaklaşımını kınıyorum
  8. Bakan Bayraktar: TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı
  9. Dilekçe Komisyonu toplanamadı
  10. Emine Erdoğan: Batılı bir imaj taşımayan her kadının çağdışı sayıldığına üzülerek şahit oluyoruz

© Copyright 2026

DHA