Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yerlikaya: 2024'te 'parada sahtecilik' suçundan 104 şüpheli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024'ün ilk 10 ayında 'parada sahtecilik' suçuna yönelik 340 operasyon gerçekleştirildiğini ve 104 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 yılının ilk 10 ayında, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 'parada sahtecilik' suçuna yönelik 32'si planlı olmak üzere toplam 340 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlarda 104 şüphelinin tutuklandığını ve 48 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini kaydeden Yerlikaya, ayrıca 1 milyon 479 bin 260 TL, 352 bin 576 dolar ve 3 milyon 613 bin 550 avro sahte para ele geçirildiğini ifade etti.

Yerlikaya, operasyonlarda sahte para üretiminde kullanılan 2 matbaanın da deşifre edildiğini belirterek, 'parada sahtecilik' suçuna yönelik operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Diğer Haberler

  1. Trafik düzenlemelerini içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi
  2. Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' komisyonu yazım ekibi üyelerini ayrı ayrı kabul etti
  3. Bakan Memişoğlu, Karadağ Sağlık Bakanı Vojislav Šimun ile görüştü
  4. Bakan Gürlek, Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Zupancic ile görüştü
  5. AK Parti’den belediyelere 'Ramazan Genelgesi'
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 milyar dolarlık hedefimize yaklaşıyoruz
  7. Bakan Bak: Projelerimiz, çocukların suça sürüklenme riskini azaltan faktörler arasında
  8. Dervişoğlu, Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaret etti
  9. CHP'li Böke: Gümrük Birliği'nin güncellenmesi için yeni diplomasi anlayışına ihtiyaç var
  10. Kurtulmuş: Bu davranışın Türkiye demokrasisine karşı yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum

© Copyright 2026

DHA